Beveiliging tips van slotenmaker Brugge

IMG_0965

Bij het beveiligen van een woning denken de meeste mensen meteen aan het zorgen voor goede sloten op deuren en ramen. De beveiliging van een woning is echter van nog veel meer dingen afhankelijk dan alleen sloten. Zo draagt bijvoorbeeld ook de sterkte van het glas in de ramen bij aan een betere beveiliging. Zelfs de inrichting van je tuin kan ervoor zorgen dat inbrekers minder makkelijk bij je woning naar binnen kunnen komen. Een ander belangrijk onderdeel van de beveiliging is verlichting. De slotenmaker Brugge vertelt over de zeer belangrijke rol van verlichting bij het beveiligen van een woning. Dit doet hij aan de hand van drie voorbeelden hoe je verlichting kan gebruiken om voor een veiligere woning te zorgen.

Noodzaak van buitenverlichting

Om inbraken te voorkomen moet je het inbrekers zo moeilijk mogelijk maken om bij je woning naar binnen te komen. Dit doe je onder andere door het plaatsen van goede sloten. Echter zelfs de allerbeste sloten houden een geoefende inbreker slechts een beperkte tijd buiten de deur. Om de beveiliging nog beter te maken moet je daarom zorgen dat de crimineel minder tijd heeft om een slot open te krijgen. Het liefste werkt een inbreker op een plek waar hij of zij niet makkelijk gezien kan worden. Dit verhoogt de kans op ontdekking namelijk. Hiermee wordt dan ook meteen de noodzaak van buitenverlichting duidelijk bij het beveiligen van een woning. Deze verlichting zorgt er namelijk voor dat een inbreker geen donkere plek beschikbaar heeft om lange tijd ongezien te proberen een slot open te krijgen.

Verlichting op tijdschakelaar

Een andere manier waarop iemand de beveiliging van een woning kan verbeteren is door verlichting in huis op een tijdschakelaar te zetten. Deze schakelaars worden vaak gebruikt wanneer mensen op vakantie zijn om het huis bewoond over te laten komen. De tijdschakelaar zorgt er namelijk voor dat de verlichting in huis op bepaalde tijden aangeschakeld wordt zodat het lijkt alsof er iemand in het huis aanwezig is die zojuist het licht aanzet. Overigens is het ook mogelijk om tijdschakelaars te gebruiken zonder dat je op vakantie bent. Je kunt bijvoorbeeld ook de verlichting in je huis aan laten schakelen met behulp van de tijdschakelaar wanneer je aan het werk bent of een avondje uit.

Veilig in huis kunnen rondlopen

Goede beveiliging van een woning heeft niet alleen te maken met het voorkomen van inbraken. De beveiliging is namelijk bedoeld om voor een veilige situatie in huis te zorgen. Zo moet je bijvoorbeeld ook voorkomen dat er ongelukken in huis gebeuren. Dit is iets waarbij goede verlichting kan helpen. Wanneer je namelijk in het donker in huis rondloopt dan zal je eerder ergens over struikelen of jezelf bezeren. Zorg je voor adequate verlichting in de woning dan ontstaat hierdoor een veiligere situatie en verbeter je dus de beveiliging van een woning.

Dit is een gastartikel van een partner.

Please like & share: