Slotenmaker Zoetermeer geeft tips voor veilige woning

slotenmaker_zoetermeer

Iedereen wil natuurlijk graag in een veilige woning kunnen wonen. Hierdoor kan je ’s nachts lekker slapen met een gerust gevoel dat jijzelf en je familie veilig zijn. Voor een veilige woning zorgen kan op verschillende manieren. De maatregelen die je moet nemen om te zorgen voor veiligheid in huis is op te delen in twee onderdelen. Zo moet je de woning beschermen tegen gevaar van buitenaf, zoals inbrekers, maar ook gevaar van binnenuit. Je moet bijvoorbeeld ook voorkomen dat er brand uitbreekt of dat mensen kunnen vallen en zichzelf daarbij ernstig bezeren. De slotenmaker Zoetermeer houdt zich bezig met alles dat met veiligheid te maken heeft in een woning. Dit is dan ook de juiste persoon om enkele tips te geven hoe je het beste een veilige woning kunt realiseren.

Keurmerk Veilig Wonen

De slotenmaker Zoetermeer plaats niet alleen sloten. De vakman houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met het installeren van alarmsystemen, rookmelders en verlichting in een woning. Dit zijn namelijk allemaal vereisten om het Keurmerk Veilig Wonen toegekend te krijgen voor je woning. Speciaal opgeleide inspecteurs kunnen dit keurmerk aan een woning toekennen wanneer deze aan alle eisen voldoet om als een veilige woning beschouwd te kunnen worden. Wanneer je woning dit keurmerk heeft dan weet je niet alleen met zekerheid dat het goed zit met de veiligheid, maar kan je ook korting op je inboedelverzekering krijgen. De kans dat er een ongeluk gebeurt in een huis met dit keurmerk is namelijk bewezen kleiner.

Goede sloten laten plaatsen

Een vereiste om het keurmerk veilig wonen te krijgen is onder andere dat de woning voorzien moet zijn van goede sloten. Dit moeten sloten zijn met een SKG keurmerk die inbrekers minimaal enkele minuten buiten de deur kunnen houden.

Alarmsysteem installeren

Een alarmsysteem is niet perse een vereiste voor een veilige woning. Het is echter wel een groot pluspunt wanneer je woning hiervan voorzien is. Alarmsystemen voorkomen namelijk zowel preventief als actief inbraken.

Een rookmelder per verdieping

Zoals eerder gezegd komt het gevaar dat voor onveiligheid kan zorgen in een woning niet altijd van buitenaf. Er kan bijvoorbeeld ook binnen in huis een woningbrand ontstaan en dit brengt grote gevaren met zich mee. Om deze reden is een rookmelder op elke verdieping van de woning altijd een goed idee.

Binnen- en buitenverlichting

Om een woning tegen inbraken te beschermen is het belangrijk dat alle ingangen van goede buitenverlichting voorzien is. Het is echter ook belangrijk dat binnen in huis voldoende verlichting hangt om ongelukken te voorkomen. Wanneer je rondloopt in een donkere woning kan je namelijk makkelijk vallen en jezelf hierbij ernstig bezeren. Zorg daarom voor goede binnen- en buitenverlichting.

Dit is een gastartikel van een partner.