Eigentijds alternatief voor laminaat? PVC!

Laminaat is hét vloertype van de afgelopen jaren. Waar vroeger tegels en eikenhout nog populair waren, koos de laatste tijd vrijwel iedereen voor laminaat. Toch is er nu een alternatief op de markt dat de voordelen heeft van laminaat, maar toch nog net wat andere pluspluntjes biedt…

Voordelen van laminaat

Veel mensen kiezen laminaat omdat het hartstikke gemakkelijk schoon te houden is, in heel veel verschillende kleuren en dessins te verkrijgen is en relatief goedkoop is. Genoeg redenen dus om geen tegelvloer, gietvloer of eikenhoutenvloer te kiezen in plaats van laminaat. Laminaat laat zich gemakkelijk toepassen in bijna alle woningen en in bijna alle kamers en vertrekken van het huis. Zelf leggen is geen probleem voor de gemiddelde Nederlander.

PVC vloer nóg slimmere keuze?

Naast laminaat wordt tegenwoordig ook PVC weer steeds vaker gekozen als vloertype. PVC vloeren, ook wel vinylvloeren genoemd, hebben veelal dezelfde aantrekkelijke voordelen als laminaatvloeren. PVC vloeren laten zich gemakkelijk schoon houden, zijn vrij betaalbaar en zijn verkrijgbaar in alle kleuren, dessins en prints. Net als laminaat dus. Maar een PVC-vloertje is misschien wel nóg slimmer om te kiezen dan laminaat. Waarom? PVC neemt warmte beter op en voelt dus een stukje prettiger aan wanneer je in de winter door je woning loopt. Bovendien is de dempende werking van PVC beter dan die van laminaat. Loop je veel op schoenen met een harde zool? Dan zal je onderbuurman een stuk minder last van je hebben als je een PVC vloer hebt. Woon je niet in een appartementencomplex? Ook dan ga je PVC ongetwijfeld prettig vinden lopen.

pvc_vloer

PVC stroken

Wat je tegenwoordig steeds meer zal gaan tegenkomen zijn PVC-stroken. PVC-stroken laten zich op dezelfde manier leggen als laminaatstroken en zijn daarmee heel erg gemakkelijk te leggen. Ze hoeven niet verlijmd te worden met de ondergrond, en dat neemt het grootste nadeel van traditionele PVC vloeren weg. Vraag bij de vloerenspeciaalzaak even naar “pvc laminaat” of “klikvinyl” wanneer je niet wilt lijmen. Mocht je de vloer er ooit weer moeten uit halen, dan is het natuurlijk prettig als je enkel de losse stroken hoeft weg te halen.

Dit is een gastartikel van een partner.