4 tips voor je slaapkamerverlichting

slaapkamerverlichting

De slaapkamer is de plaats waar je misschien wel de meeste tijd doorbrengt. Goede verlichting is daarbij van belang. Niet alleen mooie verlichting speelt een rol, maar je lampen moeten ook praktisch zijn. Deze vier tips voor slaapkamerverlichting helpen je verder.

  1. Richt de lampen subtiel op de muren

Soms is fel licht fijn, maar niet wanneer je je bijvoorbeeld klaarmaakt om naar bed te gaan. Om te voorkomen dat je in een zee van licht terechtkomt wanneer je de lamp aandoet, kun je kiezen voor lampen die op de muren schijnen. Denk bijvoorbeeld aan inbouwspots die je op een donkere muur laat schijnen. Pas op met spotjes die je naar de spiegel toebuigt. De weerkaatsing van het licht zal wellicht niet heel prettig zijn.

  1. Zorg ervoor dat je lampen vanuit het bed kunt bedienen

Niets vervelender dan lekker in bed te lezen en het bed weer uit moeten om de verlichting uit te doen. En dat ook nog eens wanneer je elk moment in slaap kunt vallen. Om dat te voorkomen kun je kiezen voor leuke lampjes of verlichting die je op afstand, met een afstandsbediening, kunt bedienen.

  1. Je verlichting past bij je slaapkamer

Ben je van het industrial design en wil je het liefst alles zo ‘kaal’ mogelijk hebben? Of wil je het liefst alles zo gezellig mogelijk aankleden? Kies dan voor leuke lampenkappen om de lamp op je nachtkastje mee aan te kleden. Van stoffen lampenkappen tot rieten exemplaren, voor elke slaapkamer is wel een geschikt model te vinden. Ook leuk: laat ze op maat maken!

  1. Pas je verlichting aan op de grootte van je kamer

Vooral als je een kleine slaapkamer hebt, is het van belang om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten stromen. Ook kunstmatige en sfeerverlichting werkt mee. Zorg dan dat je niet voor grote lampenkappen kiest, maar juist voor iets subtiels. Denk aan inbouwspots onder een schap als je die boven je bed hebt hangen. Ook lampen op de muur en het plafond richten kan de illusie wekken dat je slaapkamer groter lijkt dan hij is. Dan moet je natuurlijk wel witte muren hebben.

Dit is een gastartikel van een partner.