Slotenmaker Almere over slimme sloten

slotenmaker_almere

Weinig dingen in huis zijn niet veranderd door de jaren heen. Nieuwe technieken hebben zo’n beetje elk aspect van een interieur in meerdere opzichten veranderd. In de keuken wassen we tegenwoordig bijvoorbeeld de vaat met een vaatwasser en ook de manier waarop we koffie zetten is totaal anders geworden. In de woonkamer genieten we van andere vormen van entertainment. De televisie en computer bepalen voor de meeste huizen nu de indeling van het woonkamerinterieur. Eigenlijk is het vreemd dat de manier waarop we deuren beveiligen zo lang hetzelfde is gebleven. Dit staat echter op het punt te veranderen. Slimme sloten zullen in de toekomst de cilindersloten gaan vervangen. De slotenmaker Almere vertelt je alvast wat meer over deze sloten en de mogelijkheden die deze kunnen bieden.

Slimme sloten vs. cilindersloten

Op dit moment worden de deuren van de meeste woningen nog met cilindersloten beveiligd. De verwachting is echter dat dit over een aantal jaren compleet anders zal zijn. Na deze periode zullen namelijk de meeste huizen beveiligd worden met slimme sloten. Er zijn meerdere verschillen die deze twee soorten sloten van elkaar onderscheiden. Zo hebben slimme sloten bijvoorbeeld geen cilinder waarin een sleutel gedraaid moet worden om het slot te openen. Slimme sloten werken met een elektronisch mechanisme. Dit is een goede ontwikkeling want inbrekers bedenken steeds nieuwe manieren om cilindersloten open te krijgen. Meerdere malen hebben de criminelen zwakheden bloot weten te leggen met cilindersloten die hen in staat stelden om in een tijdsbestek van enkele seconden de woning binnen te komen. Het elektronische mechanisme van slimme sloten kan hier verbetering in bieden. Dit zijn echter niet de enige mogelijkheden die je met deze sloten hebt.

Meer mogelijkheden tot beveiligen

Niet alleen de manier waarop slimme sloten elektronisch geopend worden is een verbetering ten opzichte van cilindersloten. De sloten van de toekomst bieden namelijk nog meer mogelijkheden om een woning beter te beveiligen. Zo kunnen slimme sloten volgens de slotenmaker Almere ook registreren wie de woning binnenkomt. Dit is mogelijk doordat iedereen een aparte toegangscode of digitale sleutel kan krijgen. Sluit je een slim slot aan op een Wi-Fi verbinding dan kunnen de sloten ook op afstand bediend worden via een app op je telefoon. Je kan dan bijvoorbeeld de deur voor mensen openmaken terwijl je zelf niet thuis bent. Een andere mogelijkheid is om mensen een tijdelijke digitale sleutel naar hun telefoon of tablet te sturen waarmee zij de deur een beperkte tijd kunnen openen. De toegang van deze sleutels kan nadien weer ingetrokken worden.

Dit is een gastartikel van: http://almereslotenmakers.nl