De loodgieter Maastricht helpt de juiste CV ketel te kiezen

loodgieter_maastricht

Een CV ketel heeft geen onbeperkte levensduur. Om deze reden moet om de zoveel jaar de ketel vervangen worden. Dit is ook een slimme beslissing omdat je met een nieuwe CV ketel flink kunt besparen op de stookkosten. Nieuwe modellen zijn namelijk alsmaar zuiniger vergeleken met modellen van een aantal jaren geleden. Hierdoor kan je met de aanschaf van een nieuwe CV ketel tot wel 20 procent besparen op het gasverbruik bij het verwarmen van een woning. Als leek is het echter moeilijk om een keuze te maken uit de vele verschillende CV ketels die op de markt zijn. Merken, technieken, rendement, aankoopprijs en vermogen zijn allen dingen die per ketel verschillen. Om je te helpen geeft de loodgieter Maastricht daarom uitleg over het proces om de juiste ketel te kiezen. Met deze informatie wordt het kiezen van een CV ketel een stuk makkelijker.

Verschillende soorten CV ketels

De CV ketels die verkrijgbaar zijn kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën. Dit zijn namelijk de VR, HR en HRe ketels. VR staat voor Verbeterd Rendement. De ketels die in deze categorie vallen halen een rendement van ongeveer 90 procent. HR-ketels staan voor Hoog Rendementsketels. Dit zijn de meest populaire CV ketels die in de meeste huishoudens in Nederland terug te vinden zijn. Deze populariteit is vooral te verklaren door een rendement van meer dan 100 procent dat door de ketels behaald kan worden. Door de warmte van waterdamp te gebruiken bij het verwarmen van een woning wordt een stuk minder gas verbruikt en dit is goed voor het milieu. De HRe ketels zijn echter nog milieuvriendelijker. Deze Hoog Rendement elektriciteit ketels wekken namelijk ook elektriciteit op tijdens het verwarmen van de woning.

De beste keuze voor woonsituatie

Welke CV ketel uiteindelijk de juiste keuze is voor jouw specifieke woonsituatie is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld het gasverbruik van belang. Dit wordt onder andere bepaald door de grootte van de woning die verwarmd moet worden. Wordt jaarlijks meer dan 1600 m3 gas verbruikt bij het verwarmen van een woning dan zal de HRe ketel de beste keuze zijn. De meeste huishoudens verbruiken echter niet zo’n grote hoeveelheid gas en voor deze woningen is de HR ketel daarom een betere keuze. De grootte van de woning bepaald ook het vermogen dat de ketel moet kunnen leveren. Deze wordt vaak aangegeven in een comfort waarde oftewel CW. De laatste keuze die je moet maken bij het kiezen van een CV ketel is of je een solo of combiketel wilt hebben.

Dit is een gastartikel van http://loodgietersmaastricht.nl

Please like & share: