Geef je tuin een make-over

gumax_terrasoverkapping_vooraanzicht_4-06m_breed_x_3-5m_diep_modern_cr_me_met_helder_polycarbonaat_dak-jpg

Ben je huidige tuin een beetje zat en wil je je tuin graag een make-over geven? Het is soms best lastig dit goed aan te pakken. Wat vind je leuk, hoe ga je het aanpakken, waar koop je alle benodigdheden en welk budget heb je hiervoor gereserveerd? Het zijn allemaal vragen die voorbij komen als je besluit je tuin een make-over te geven. Wij geven je een aantal praktische tips dit succesvol aan te pakken.

Schrijf een plan van aanpak

Een tuin opnieuw inrichten of van een make-over voorzien, vergt de nodige voorbereiding. Maak daarom een plan van aanpak. Wat heb je nodig, hoeveel geld wil je eraan uitgeven en wie ga je inschakelen om je tuin opnieuw in te richten? Misschien kun je veel zelf, maar anders is het verstandig meerdere offertes op te vragen bij verschillende hoveniers. Een plan van aanpak schrijven, geeft overzicht over de investeringen die je van plan bent te doen.

Welke tuin wens je?

Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak. De ene persoon is helemaal weg van de Engelse tuin, terwijl iemand anders wegloopt met een romantische Franse tuin. Voor elke doelgroep is er volop aanbod van tuinproducten. Gebruik een platform als Pinterest om inspiratie op te doen of ga eens langs bij het tuincentrum.

Investeer in een tuinhuisje

Een tuinhuisje kopen, is een waardevolle investering voor in de tuin. Het is namelijk een huisje dat je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Je kunt het gebruiken om je tuinstoelen en tuinkussens in op te slaan. Ben je zelfstandig ondernemer en bijvoorbeeld werkzaam als therapeut aan huis? Dan kun je het tuinhuisje natuurlijk ook gebruiken als praktijkruimte. Je kunt kiezen voor een kant-en-klaar huisje of er zelf eentje in elkaar zetten.

Een knusse en gezellige tuin dankzij een veranda of overkapping

Zit je tijdens de herfst of winter ook graag in de tuin? Overweeg dan een veranda of overkapping aan je huis te bouwen. Materiaal hiervoor koop je eenvoudig bij Tuinmaximaal. Er is niets zo fijn als de ochtend beginnen op je veranda met een kop koffie of mok dampende thee. Natuurlijk mogen ook een vuurtafel of decoratieve verlichting als aankleding niet ontbreken.

Hoe zie jij je favoriete tuin voor je? Je hebt in ieder geval genoeg tips om de eerste stappen te zetten voor een complete make-over!

Please like & share: