Een unieke lamp met industrieel design voor uw interieur

industriele_lampen

Steeds vaker maken interieurstylisten gebruik van industriële meubels om woninginterieurs een stoer tintje te geven. Denk bijvoorbeeld aan een fraaie stellingkast, die je in een keuken of werkkamer kunt gebruiken. Met een stellingkast heb je veel meer opbergruimte en kan je de keuken daarbij een sfeervollere uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan de leuke potjes met kruiden die je in een stellingkast kunt zetten. Naast de stellingkast kan je ook gebruik maken van een unieke industriële lamp om je woning een industrieel design te geven. Industriële lampen worden in tal van verschillende soorten en maten aangeboden, zodat je altijd een industriële lamp vindt die aansluit bij de rest van je interieur. Naast het verschil in kleur en model, kan je kiezen tussen industriële wand-, vloer- tafel- en hanglampen voor in je interieur.

Tip: een industriële lamp geeft je interieur niet alleen een stoere uitstraling, ook is het een ideale opvulling voor lege plekken op een kale muur of tussen de bank en stoel in de woonkamer.

De historie van de industriële lamp

Wellicht vraag je je af waar de populariteit van de industriële lamp zo plotseling vandaan is gekomen. De industriële lamp werd voornamelijk gebruikt in grote, donkere fabriekshallen en –gangen. Toen de industriële lamp in de jaren ’90 verdween, leek de dit type lamp niet meer terug te komen. Tot enkele jaren geleden, toen interieurstylisten een lamp, industrieel van karakter, in verschillende interieurs probeerden te verwerken. Met succes, want inmiddels is de industriële lamp niet meer weg te denken!

Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders van industriële lampen. Deels kiezen zij ervoor om de lampen rechtstreeks uit Oost-Europa te halen en hier op te knappen. Het andere deel laat namaakmodellen produceren, die vervolgens op de West-Europese markt worden aangeboden. Vaak mist een namaakmodel het industriële tintje, wat de authentieke industriële lamp wel in zich heeft. Het voordeel aan een namaakmodel is echter dat deze iets goedkoper is dan de authentieke industriële lamp.

Verschillende soorten industriële lampen

Industriële lampen worden in verschillende soorten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een grote, stoere lamp als je de lamp in een modern interieur wilt kunnen gebruiken. Bij een klassieker interieur is het vaak mooier om voor een kleinere, chiquere industriële lamp te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine hanglamp of een klein tafellampje. Het kan erg leuk staan als je deze lampen op een bijzettafel of de eettafel gebruikt. Zonder dat de lamp overheerst, heb je toch een industrieel tintje in je interieur!

Dit is een gastartikel van een partner.