Vier materialen die je volgens de loodgieter Aalst nooit in een badkamer moet gebruiken

badkamer_tips

Iedereen wil een badkamer graag zo goed mogelijk inrichten. Een badkamerrenovatie is prijzig en daarom zijn er geen fouten gepermitteerd. Het doel is om een mooie badkamer te creëren die nog vele jaren mee kan gaan. Je hebt in deze kamer van het huis echter wel met bijzondere omstandigheden te maken. Het gebruik van water en de hoge luchtvochtigheid die daarmee samenhangt zorgen ervoor dat niet alle materialen even geschikt zijn. De loodgieter Aalst deelt vier materialen die je nooit in een badkamer moet gebruiken.

Gladde tegels

Tegels voor op de vloer in de badkamer is een logische keuze. Tegels zijn waterdicht en makkelijk schoon te maken. Toch zijn niet alle soorten tegels geschikt voor de badkamer. Sommige materialen worden glad wanneer er water op het oppervlakte komt te staan. Omdat dit nooit te voorkomen is in een badkamer moeten deze materialen worden vermeden. Immers wil je niet uitglijden wanneer je op je blote voeten de douche uitkomt. Je kan jezelf ernstig verwonden wanneer dit gebeurt. Kies daarom voor tegelmaterialen die een antislip kwaliteit hebben.

Behangpapier

Behang is een goedkope en stijlvolle optie om de muren van een kamer af te werken. In een badkamer werkt deze afwerking echter niet goed. De stoom die ontstaat tijdens het nemen van een hete douche kan er na verloop van tijd voor zorgen dat het behangpapier los komt van de muur. Voor het verwijderen van behangpapier van de muur wordt immers ook een stoommachine gebruikt. Wanneer je toch de unieke look van behangpapier wil hebben in je badkamer gebruik van vinyl. Dit is een waterdicht materiaal dat je, net zoals behangpapier, tegen de muur kunt lijmen.

Laminaat

Laminaat op de vloer zorgt voor een luxe uitstraling. Voor een badkamer is laminaat echter niet zo geschikt. Water en hout zijn geen goede combinatie. Vocht zal tussen de laminaatplaten insijpelen en ervoor zorgen dat het hout gaat uitzetten en kromtrekken. Om deze reden kan je het materiaal beter niet gebruiken in een badkamer. Tegels zijn een goed alternatief, maar je zou ook naar de optie linoleum kunnen kijken. Hiermee is het zelfs mogelijk om de look van een laminaatvloer na te bootsen.

Vloerbedekking

Vloerbedekking is lekker zacht en voelt warm aan onder je voeten. Twee eigenschappen die je graag in een badkamer zou willen hebben. Vloerbedekking is echter ook absorberend en dit zorgt voor onhygiënische situaties in de badkamer. Je kan immers niet steeds de vloerbedekking uit de badkamer halen om deze professioneel te laten reinigen. Wanneer je een lekker zacht ondergrond wil hebben kies dan voor een badkamermat die je in de wasmachine kunt gooien als deze vies is. Voor warme voeten zou je ook een vloerverwarming kunnen overwegen.

Dit is een gastartikel van: loodgietersaalst.be