Badkamer tips loodgieter Antwerpen

badkamer_tips

Bij het inrichten van het badkamerinterieur moet je enorm veel keuzes maken. De badkamer is allang niet meer een betegelde kamer met alleen een douchekop en een wastafel aan de muur. Het is een kamer in huis geworden met veel luxe die ook gericht zijn op comfort. Je hebt tegenwoordig veel meer opties beschikbaar voor het interieur van de badkamer. Het is hierdoor moeilijk om de juiste keuzes te maken. Soms maak je een beslissing waar je later spijt van krijgt. Met sommige toevoegingen voor de badkamer kan je echter niet in de fout gaan. De loodgieter Antwerpen deelt in dit artikel vier voorbeelden.

Kies voor lichte kleuren

Meegaan met de laatste interieurtrends is leuk. Trends veranderen echter snel en een badkamer renoveren is duur. Het beste kan je daarom kiezen voor simpele lichte kleuren. Met wit en grijstinten kan je eigenlijk niet de fout ingaan. Deze kleuren zijn tijdloos en zijn perfect geschikt voor een badkamer. Lichte kleuren zorgen ervoor dat het beschikbare licht in de badkamer goed verdeeld wordt. Denk nu niet dat je badkamer een saaie witte ruimte moet worden. Je kan bijvoorbeeld een muur verven en hiervan regelmatig de kleur veranderen. Voor tegels en sanitair kies je echter voor de simpele en tijdloze kleuren.

Een dual-flush toilet

Iedereen is tegenwoordig wel bezig om bewuster met energie en water om te gaan. Water besparen zal ook in de toekomst belangrijk blijven. Iedere toevoeging aan de badkamer die dit mogelijk maakt zal je daarom later geen spijt van krijgen. Een goed voorbeeld is een dual-flush toilet. Dit zijn toiletten die je met twee verschillende knoppen kunt doorspoelen. Minder water wanneer je alleen wat lichamelijke vloeistoffen hoeft weg te spoelen en een grotere hoeveelheid water wanneer je iets zwaardere materie het riool in moet krijgen. Nieuwere modellen toilette zien er bovendien ook vaak stijlvol uit.

Inloopdouche

Inloopdouches worden steeds populairder. Dit is ook niet gek want het zijn zeer stijlvolle toevoegingen aan het badkamer interieur. Het interieur komt er mooier uit te zien wanneer je de tegelvloer kan laten doorlopen in de doucheruimte. Bovendien is een inloopdouche geschikt voor mensen van alle leeftijden. Ook minder valide mensen kunnen makkelijk een inloopdouche inkomen. Dit is een voordeel wanneer je eventueel je woning zou willen verkopen. Deze toevoeging in je badkamer zorgt ervoor dat een groter groep mensen geïnteresseerd blijft in de woning.

Vloerverwarming

Voor de vloer van de badkamer kiezen de meeste mensen voor tegels. Voornamelijk keramische tegels zijn erg populair. De vloer is hierdoor waterdicht en makkelijk schoon te houden. Een nadeel is echter wel dat je in de winter koude voeten kunt krijgen. Dit probleem is te voorkomen door een vloerverwarming aan te laten leggen. De loodgieter Antwerpen kan helpen om dit aan je badkamer toe te voegen. Met een vloerverwarming zal zeker de verkoopwaarde van je huis stijgen.

Dit is een gastartikel van: loodgietersantwerpen.be