Inspiratie: beton in de badkamer

Het natuurproduct beton beleeft een revival en ontwikkelt zich zowel in de architectuur als ook bij interieur design tot een cult-materiaal. Bij de vormgeving van interieurs maar ook bij meubelontwerpen is het materiaal nauwelijks weg te denken: kasten, werkbladen, accessoires uit beton worden veelvuldig toegepast in combinatie met klassieke materialen zoals bijvoorbeeld hout. Ongepleisterde betonnen wanden gelden intussen als een uitdrukking van een nieuwe woonstijl, waarbij wordt geconcentreerd op het wezenlijke, binnen en buiten. In de badkamer heeft beton in combinatie met wit keramiek en het design van Duravit een bijzondere werking.

Het perfecte podium voor design

Beton is een puur natuurproduct, net als keramiek. Cement uit kalksteen en klei wordt met zand of grind en water gemengd. Andere extra toevoegingen zoals staal specialiseren het materiaal. De eigenschappen van het materiaal, zwaar of licht, fijn of ruw, laten zich door de juiste mengverhouding van het aanbod sturen.

Een fijnkorrelige betonwand heeft net als zandsteen een warme en elegante uitstraling. In deze hoedanigheid is het materiaal zeer discreet, blijft op de achtergrond en biedt het perfecte podium voor modern badkamerdesign. Een podium, waarop de serie ME by Starck van Duravit veelzijdig optreedt: de collectie voldoet aan de vraag naar pure esthetica en biedt individuele inrichtingsmogelijkheden. Als visueel design-signatuur geldt een smalle rand, die terugkomt bij de wasbakken, wc’s en urinoirs. In het bijzonder de nieuwe, 130 mm brede dubbele wastafel oogt dankzij de dunne kanten bijna randloos en licht. De combinatie met fijnkorrelig beton benadrukt de heldere lijnen en vormen van de serie. In het beton worden glasvezelelementen ingezet, die een deel van het daglicht doorlaten, de ruimte verlichten en zachter laten lijken. Kleine badkamers waar het ME by Starck fonteintje is geplaatst lijken in combinatie met dit materiaal veel groter.

In badkamerinterieurs met veel glas en staal komt de industriële charme van beton naar voren. In deze lichte, architectonische omgeving zet de Paiova Monolith van Duravit en EOOS accenten. Bij deze versie komt de typische trapeze vorm van het Paiova bad uit een rechthoekige Monoblock naar voren. Deze benadering maakt het acrylbad tot een karaktervolle blikvanger in de badkamer. In het bad zelf is plaats voor twee personen naast elkaar.