Rustgevende schilderijen in je interieur

Een schilderij kan een boost geven aan je interieur, maar het kan er ook voor zorgen dat je interieur heel rustgevend wordt. Ben je van jezelf een beetje chaotisch en komt dit erg naar voren in je interieur? Of houd je van een druk en vol interieur maar wil je toch net dat beetje rust hebben? Dat is heel makkelijk op te lossen door een mooi rustgevend schilderij op te hangen.

Rustgevende dierenschilderijen

Dieren hebben een rustgevende werking op mensen. Een dierenschilderij in een aardekleuren of in de lichte tint zorgt voor een rustgevende werking in je interieur. Bijvoorbeeld als je een heel kleurrijk interieur hebt met veel verschillende felle kleuren dan is het prachtig om een rustgevend schilderij op te hangen zoals deze hieronder.

Boeddha schilderijen

Er is niks zo spiritueel en rustgevender dan een boeddha. Het maakt dan ook niet uit wat voor interieur je hebt, een boeddha schilderij kan altijd. Boeddha’s staan in het teken van rust, stilte, vrede en het tot jezelf komen. Als je een druk interieur hebt dan is het mooi om een boeddha schilderij op te hangen die rust creëert in je gedachte en die je helpt te ontspannen. De boeddha schilderijen geven liefde, rust en geluk aan iedereen die ze ziet.

Rustgevende landschappen

Veel mensen worden rustig als ze in bepaalde landschappen zijn. De een wordt rustig van door het bos wandelen en de ander wordt rustig als ze bij het strand en de zee zijn. Dit kun je ook perfect toepassen in je interieur. Of je nu rustig wordt van het bos, kanalen, meren of het strand en de zee, je kunt dit makkelijk terug laten komen in je interieur. Als je bijvoorbeeld rustig wordt van het strand dan kun je een mooi schilderij ophangen van een strand!

Rustgevende bloemen

Nog een tip om je woonkamer rust te geven, zijn mooie rustgevende bloemenschilderijen. Bloemen schilderijen zitten vol van de mooiste kleuren en variëren van stillevens tot prachtige landschappen. Bloemenschilderijen in een aardekleur geven je interieur rust, maar toch ook sfeer maar een beetje kleur hoort natuurlijk wel bij bloemen. Kies daarom voor een schilderij die deze balans heeft!

Met deze tips creëer je rust in je interieur maar ook in je hoofd! Er is toch niks fijner dan thuiskomen na een drukke werkdag en een mooi rustgevend schilderij aan de muur te zien hangen?

Dit is een gastartikel van een partner.