Kunstige speakers: ART-serie van Tivoli Audio

ART-serie van Tivoli Audio

Wie zegt dat speakers lelijk staan in je interieur, heeft vanaf nu toch echt ongelijk. Tivoli Audio komt met een serie kunstige speakers: de ART-serie. Deze serie is niet alleen ontwikkeld om je luisterniveau omhoog te tillen, maar ook je interieur. De speakers zijn bedekt met een behuizing van echt hout en afgewerkt met luxe stoffen. Ze zijn in drie kleurcombinaties te koop, wit, zwart en walnoot/grijs. De laatste is mijn favoriet.

ART-serie van Tivoli Audio

De ART-serie van Tivoli Audio bestaat uit twee vormen speakers, de compacte vierkante CUBE en de grotere ronde ORB speaker. Beiden zijn draadloze speakers met Bluetooth en Wifi en bieden een diversiteit aan opties voor al je afspeelvoorkeuren.

ART-serie van Tivoli Audio

Draadloze speakers met Bluetooth en Wifi

Ik mocht deze design draadloze speakers met Bluetooth en Wifi van Tivoli Audio testen in mijn favoriete kleurcombinatie walnoot/grijs. De CUBE en ORB zijn direct uit de doos al te gebruiken als Bluetooth speaker. Maar voor de echte ART ervaring download je de app, volg je een paar simpele stappen en stel je de ORB in om muziek af te spelen over je draadloze thuisnetwerk. Het is echt makkelijk, want zelfs ik kwam er zonder hulp uit. Binnen twee minuten kon ik mijn muziek afspelen op de speakers.

De ORB heeft makkelijk bereikbare bron-, volume- en configuratieknoppen aan de onderkant van de speaker en de CUBE aan de achterkant van de speaker. Daarnaast kan je snel muziek pauzeren of juist weer afspelen dankzij het aanraakgevoelige logo bovenop de speakers.

ART-serie van Tivoli Audio
ORB en CUBE design speakers

De ORB vind ik ideaal voor in de woonkamer. De CUBE is kleiner in omvang en daardoor ook handig in de keuken, werkkamer of slaapkamer, zodat je daar ook heel makkelijk even een muziekje op kan zetten. Het geluid dat uit beide speakers komt is heel goed en zuiver. Je kan ook met meerdere speakers een stereo of hifi-stysteem effect creëren. Dus of je nou een losstaande speaker zoekt voor muziek in de keuken, een stereoset voor in je eetkamer, of een multiroom-systeem voor muziek door het hele huis, met deze speakers kan dat.

Maar waar mijn interieur-hart vooral sneller van gaat kloppen is toch wel het mooie design van de speakers. Waar ik normaal nogal moeite heb om speakers in het oog op te hangen of neer te zetten is dat nu totaal niet het geval. Wat mij betreft zij deze speakers dus een gouden combinatie van: goed en zuiver geluid + mooi design.

ART-serie van Tivoli Audio

Let op: bij de speakers zit er niet standaard een batterij bij, maar je kan er een oplaadbare Lithium batterij bij kopen voor 24 euro. Zo zet of hang je de CUBE of ORB volledig vrij van kabels aan de muur en geniet simpelweg van het uitzicht. Dat ziet er natuurlijk het allermooiste uit.

ART-serie van Tivoli Audio

Dit artikel betreft een review.

Please like & share: