4x Interieurinspiratie voor de kleine ruimtes in huis

2017 is alweer 12 dagen aan de gang en waar sommige mensen op zoek zijn naar inspiratie om hun goede voornemens voor te zetten, zijn er ook een aantal mensen (waaronder ik) die op zoek zijn naar interieur inspiratie. In dit artikel geef ik 3 tips waarmee je met drie toevoegingen in je interieur een hele andere indruk maakt in ruimtes als de gang, de badkamer, de zolder en het washok; de ene wat ingrijpender dan de ander!

Vloerverwarming

Bij vloerverwarming denk je al snel aan warme voeten en hoge kosten. De warme voeten zijn helemaal waar maar het grote voordeel ervan is dat je geen lelijke radiatoren meer nodig hebt. En dat scheelt! Een strakke vloer met meubels die naadloos aansluiten bij de wanden. Daarnaast bespaar je met vloerverwarming ook energie omdat het tot de zogenaamde Laag Temperatuur Verwarming hoort. Ook warmt de vloer natuurlijk op doordat in de gehele ruimte de warme opstijgt en bij het plafond weer afkoelt. Bij radiatoren gebeurt dit via de muur waardoor het al snel afkoelt. Dat zou wel een duid kosten! Nee hoor, vloerverwarming is tegenwoordig erg betaalbaar, zeker voor kleine oppervlakken!

Raamdecoratie

Om je kamer op te frissen kan licht wonderen doen. Meer licht betekent volgens een aantal onderzoeken meer energie. Licht geeft je kamer een boost en verveelt nooit. Wanneer je geen of een te klein (dak)raam hebt is er de mogelijkheid om een nieuw raam te installeren. Dit is niet altijd het geval. Zo kan een nieuw stuk raamdecoratie ook al wonderen doen. In de zomer zeker een must wanneer je een ruimte als je badkamer of slaapkamer wilt verduisteren bijvoorbeeld en de inkijk zo klein mogelijk wilt maken. Door het aluminium materiaal zijn ze handig schoon te maken. Liever iets meer gericht op budget? www.Dakraam-Gordijn.nl biedt allerlei oplossingen tegen gereduceerde prijzen. Je vindt er VELUX producten maar tegen een goedkopere prijs.

IXXI Your World

Een hal/gang is meestal de ruimte waar je in huis het snelste doorloopt en dus niet zoveel tijd doorbrengt als in de woonkamer. Maar dit betekent niet dat je het daarom maar saai hoeft in te richten. Integendeel! IXXI is een hele nieuwe creatieve manier van fotodecoratie, gestart door een aantal ontwerpers. Je kan zelf een design uploaden of uit een van de verschillende IXXI designs kiezen. Maar hoe gaat het dan in zijn werk? Als eerste kies je een afbeelding die je graag aan de muur wilt hebben. Vervolgens het formaat en de indeling ervan (een collage bijvoorbeeld). Als laatste verzamel je alle verschillende kaarten die het geheel vormen om vervolgens je IXXI aan de wand te bevestigen. Dit is wat beknopt beschreven maar op de website van IXXI vind je hierover meer informatie. Met een IXXI collage stopt iedereen bij je in de gang in huis om die mooie foto’s eens goed te bekijken!

Dit is een gastartikel van een partner.

Please like & share: