In een opgeruimde slaapkamer slaap je beter

En dan bedoelen we niet wanneer er niets op de vloer rondslingert en je kleren netjes op de dressboy hangen, maar gewoon ‘over all’ opgeruimd. Een slaapkamer is namelijk een kweekruimte voor huisstofmijt en schimmels. Niet alleen raken we per nacht zo’n halve liter vocht kwijt via onze poriën en ademhaling, ook verliezen we continu minuscule huidschilfers die een voedingsbodem vormen voor de huisstofmijt. Alleen het op hoge temperaturen wassen, minimaal 60°C, van het beddengoed is niet voldoende. Ook het periodiek met een vochtige doek reinigen van de vloer en, het stofzuigen van de bekleding van het bedmeubel of de boxsprings is belangrijk. Vanzelfsprekend nemen we dan ook meteen het matras mee en luchten of wassen we de topper en onze kussens regelmatig.

Kleding opbergen in de slaapkamer

Een stapel strijkgoed op de stoel, wat vuile was op de grond en je nette kleren die al meer dan een week aan de gordijnrail aan een knaapje hangen te luchten. Wie heeft het niet op zijn tijd? Eigenlijk moeten we dat niet doen. Het geeft je ten eerste een berg werk waar je tegenaan loopt te hikken en het eerste wat je ’s morgens ziet als je wakker wordt is een ongeregelde rommel. Na het bed is één van de meest belangrijke stukken in een slaapkamer de kledingkast. Wanneer je de goede maat hebt, biedt het ruimte aan je complete garderobe en linnengoed. Ben je een fanatieke shopper wiens garderobe echt niet achter vier deurtjes past, wordt het tijd om aan andere opbergmogelijkheden te denken. Ruimte voor extra kasten is er niet altijd in elke woning en ook niet iedereen beschikt over een zolder. Heb je een gewoon ledikant, dan kan je werken met rolboxen onder het bed. Sommige boxsprings echter beschikken ook over een flinke opbergruimte. Op een boxspring slaap je daarnaast niet alleen super, als je hem ook nog eens kan gebruiken als opbergplaats sla je twee vliegen in een klap.

Opruimen

Maar al te vaak wordt de slaapkamer ook een opslagplaats van meubeltjes en/of accessoires die je ergens anders niet kwijt kan. Gevolg: stofnesten all over the place. Als je er erg aan gehecht bent, moet je ze vooral laten staan. Maar om een beetje ‘zen-sfeer’ te creëren, en vooral beter te slapen, is het van het hoogste belang dat je ruimte schept. Weet je niet goed hoe je dat het beste aanpakt dan kun je eens kijken op sites en Pinterestpagina’s van slaapkamerspeciaalzaken. Goossenswonen.nl is zo’n zaak waar je hele leuke ideeën kan opdoen. Je hoeft namelijk niet altijd afscheid te nemen van je spulletjes. Je kan ze ook in huis herplaatsen. Een kaptafel kan ook prima als sidetable dienstdoen en de loopband die je ooit eens in een fanatieke bui gekocht hebt, staat ook heel stoer in de garage.