Kleur in huis door sierkussens!

Kussens hebben een grote invloed op de sfeer in huis. Ze zijn knus en kunnen kleur toevoegen. Zo wordt jouw huis een echt thuis. Zelfs als je een strakke, moderne inrichting hebt, bereik je dat gevoel met de juiste sierkussens. Voor een optimaal resultaat is het wel belangrijk om te weten hoe je ze kunt combineren. Door deze tips toe te passen, bereik je dat eenvoudig.

Liefde voor prints

Kussens met een print kunnen heel leuk zijn. Ze zijn vrolijk, modern en gezellig. Deze kun je goed combineren door eerst een kussen met print te zoeken, daarna kun je kijken naar kleuren die daarin voorkomen. Als je in die kleuren kussens zonder print erbij koopt, zorg je voor een goede balans. Als je meerdere prints wilt combineren is dat ook mogelijk. Door prints te zoeken die allemaal in dezelfde kleurgroep vallen, kun je veel combineren zonder dat het rommelig oogt.

Zorgen voor rust en regelmaat

Als je sierkussens gaat kiezen, is het belangrijk om maximaal drie kleuren in een set te gebruiken. Door deze kleuren te herhalen ontstaat er een rustig gevoel van eenheid. Daarnaast is het slim om te kiezen voor één opvallende accentkleur. Deze kun je combineren met basiskleuren zoals grijs, bruin, wit, zwart of taupe. Ook dit draagt bij aan een rustige uitstraling.

Regels zijn er om gebroken te worden!

Natuurlijk zijn de bovenstaande tips maar richtlijnen. Het kan ook heel gaaf zijn om verschillende opvallende kleuren te gebruiken of meer dan drie kleuren te combineren. Combinaties kun je altijd uitproberen. Pas dan kom je erachter hoe het eruit ziet. In de winkel kun je dit bijvoorbeeld uitproberen. Kleurstalen zijn ook een manier om te kijken naar hoe een bepaalde kleurcombinatie uitpakt. Zo kun je lekker uitproberen, zonder dat je meteen kussens moet kopen. Ideaal dus!

Please like & share: