Tips voor creatieve wanddecoratie

Ben je toe aan iets nieuws in je interieur, maar heb je geen plek voor meubels en dergelijken? Dan is het gebruik maken van wanddecoratie een makkelijke manier om je woning een persoonlijke tint te geven en meer sfeer te brengen in de ruimte.
Om voor een creatief resultaat te zorgen, kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden.

Vertel een verhaal

Door middel van bijvoorbeeld collages kan je een verhaal vertellen. Kies hierbij meerdere foto’s van een gebeurtenis en hang ze in de juiste volgorde aan de muur. Je kunt er ook tekst bij hangen om het wat duidelijker te maken, maar meestal vertellen de foto’s het verhaal al. Wil je wat meer rust creëren, dan plaats je de foto’s op een plankje, op de schouw of op een kastje. Zo toon je alle afbeeldingen in een lijn en dit brengt rust in de ruimte in vergelijking met een collage waarbij de foto’s wat meer door elkaar staan.

Foto’s op canvas

Om de foto’s er echt uit te laten springen, kan je ze op canvas laten afdrukken bij bijvoorbeeld Fotoopcanvas.nl. En om ze dan een extra mooie touche te geven, laat je ze nog meer opvallen met een lijst. Kies hierbij één stijl of kleur. Houd je van variatie? Dan ga je voor een nonchalante indeling waarbij de afbeeldingen verschillende afmetingen hebben en ook op verschillende hoogtes worden opgehangen. Ga voor een ordelijke indeling wanneer je gestructureerd een verhaal wilt vertellen met de foto’s.

Verlichting aan de muren

Wanneer je foto’s op aluminium ophangt, is het een goed idee om hierbij ook te spelen met de verlichting. Met laaghangende lampen aan de muur zorg je voor een mooi effect in combinatie met de foto’s op aluminium. Wanneer je deze indeling in de slaapkamer gebruikt, is het belangrijk om een zachte lampkleur te hanteren. Een felle lamp in de slaapkamer brengt geen fijne sfeer met zich mee en verstoort de rust in de ruimte.