Hoe maak je je huis echt helemaal af?

Je voelt je pas volledig ‘thuis’ en op je plek op het moment dat je huis voor je gevoel echt helemaal af is. Voor de een is dat als alle kamers een paar keer een goede schoonmaakbeurt hebben gehad, voor de ander wanneer alle persoonlijke spulletjes een plaatsje hebben gekregen. Behoor je tot die groep mensen die moeite hebben met het zich opnieuw ‘thuis voelen’ na een verhuizing? Hieronder vertellen we je hoe je ervoor kan zorgen dat je sneller één wordt met je huis.

Besteed aandacht aan details

Details zijn heel belangrijk in een huis. Heb je de vloer vernieuwd, werk dan ook meteen de plinten af. Dit geldt ook voor andere verbouw- en verfraaiingsklussen. Blijf niet in half afgemaakte karweien zitten. Dat geeft je een onrustig gevoel waardoor het veel langer duurt voordat je geacclimatiseerd bent. Heel belangrijk in een huis is ook de lichtinval. Met name de vraag, waar welke raamdecoratie, kan voor een hoop hoofdbrekens zorgen. De raamdecoratie die in het vorige huis voldeed, past niet in je nieuwe woning of je wilt gewoon wat nieuws. Maar wat? Houten jaloezieën zijn dan een ideale oplossing. Ten eerste heb je er een inkijk- en zonwering mee in een. Daarnaast schep je met een op je interieur aansluitende gekleurde, iets bredere en dikkere lamel al meteen een huiselijke sfeer. Houten jaloezieën zijn daarnaast later alsnog heel makkelijk met andere raambekleding te combineren.

Maak meerdere gezellige zithoeken

Bij het afmaken van je huis is het ook belangrijk dat vooral jij een positieve insteek levert. Met alleen een collectie meubelen met bijpassende accessoires neerzetten ben je er niet. Probeer verdeeld over de woning meerdere gezellige zitgelegenheden te maken. Denk hierbij verder dan alleen de zit- en eethoek. Heb je in de keuken ruimte voor een tafel hou hem dan niet alleen als verlengstuk van je aanrecht, maar creëer er een ontmoetingsplaats voor jou en je huisgenoten. Hou je ervan om na je werk eerst even bij te komen in de stilte van je achtertuin, zorg er dan na de verhuizing al meteen voor dat je een vuurtafel met een paar comfortabele tuinmeubels onder de terrasoverkapping zet. Heb je nog geen overkapping, maar staat er wel een op de planning? Wacht dan niet te lang met het plaatsen ervan. Hoe sneller dat je je huis namelijk helemaal afmaakt, des te eerder dat jij je volledig thuis voelt.