5x doen in Stockholm: woonwinkels en inspiratie

Onlangs heb ik genoten van drie dagen Stockholm, wat een prachtige stad. Met statige gebouwen, veel water en groen is het ook een veelzijdige stad. Op zaterdag hadden we een strak blauwe lucht met zon, heel mooi maar ook erg koud. Zondag werden we wakker met een mooie, witte laag sneeuw, wat ook echt wat heeft. Maandag regende het, maar daar hadden we gelukkig een goede oplossing voor: overdekt shoppen in de Mall of Scandinavia. Stockholm is zeker een aanrader, ik kan niet wachten om er ook een keer in de zomer naar toe te gaan.

Los van dat Stockholm gewoon een fantastische stad is kan je daar als interieur en design liefhebber helemaal los. Overal kom je leuke interieurwinkels tegen. Sowieso ben ik fan van al het Scandinavisch design, dus dan zit je in Stockholm natuurlijk op de goede plek.

Wil je ook een keertje naar Stockholm ga dan zeker even langs deze 5 tips van mij:

Hotel Haymarket by Scandic

Ik verbleef in het Haymarket by Scandic hotel, een elegant hotel in het centrum van de stad. Het doet aan alsof je op een filmset in de jaren ’20 bent beland. Hoewel de service bij aankomst beter kon, maakte het ontbijt de volgende dag alles meer dan goed. Logeer je zelf niet in dit hotel dan is het wel de moeite waard om even een kijkje in de lobby en de bar te nemen. In Stockholm wordt er veel uitgegaan in hotellobby’s, ook in dit hotel zit een mooie bar en een restaurant.

Hotel Stockholm

Winkel GRANIT

Schuin tegenover ons hotel zat de winkel GRANIT, een winkel naar mijn hart. Je vindt er tal van slimme storage oplossingen en andere functionele producten voor thuis en op kantoor. Naast de opbergartikelen, omvat het basisassortiment servies, glazen, artikelen voor badkamer en keuken, specerijen, textiel en kantoorartikelen. De vier belangrijke kenmerken van alle producten zijn: praktische functie, eenvoudige vorm, een goede prijs en kwaliteit. GRANIT heeft een webwinkel, maar helaas worden er geen artikelen naar Nederland verstuurd. Je zal er voor naar Stockholm moeten, je vindt de vestigingen hier.

Stockholm woonwinkel

Stockholm woonwinkel

Winkel DesignTorget

Een andere winkel die ik midden in het centrum vond, is DesignTorget. Deze Scandinavische winkel verkoopt onder andere meubilair, verlichting, huishoudtextiel, gadgets en games. DesignTorget wordt door velen beschouwd als de beste cadeauwinkel met geschenken voor alle gelegenheden. Helaas zal je ook  voor deze winkel naar Stockholm (of een andere plaats) moeten, want ook zij verschepen niet naar Nederland. DesignTorget heeft meerdere vestigingen in Stockholm, je vindt ze hier.

Woonwinkel Stockholm

Winkelcentrum Mall of Scandinavia

De laatste dag regende het, dus gingen we naar het winkelcentrum Mall of Scandinavia. Een groot en nieuw winkelcentrum in de wijk Solna. Zo’n mooi winkelcentrum ben ik nog niet eerder tegengekomen. Los van dat je er leuke interieurwinkels vindt, zijn er door het hele winkelcentrum heen mooie, design zithoekjes gemaakt. Je hebt er WiFi en je kan er je telefoon of laptop opladen. En ook aan de wc’s is gedacht, zelfs die zien er stylish uit. Een perfecte plek dus om je een ochtend en/of middag te vermaken als je een dag regen treft in Stockholm.

Woonwinkel Stockholm

Woonwinkel Stockholm

Mocht je in het winkelcentrum Mall of Scandinavia komen, ga dan zeker even langs deze leuke woonwinkels: Room, Habitat, RoyalDesign en Lagerhaus.

Woonwinkel Stockholm

Woonwinkel Stockholm

Woonwinkel Stockholm

Woonwinkel Stockholm

Restaurant Supper

De tweede avonds zijn we beland in restaurant Supper. Het restaurant bevindt zich in een kelder en heeft een rustieke en industriële uitstraling. Het zag er niet alleen mooi uit, maar het eten was werkelijk fantastisch. Het is een ‘shared dining’  concept, waardoor je meerdere, kleine gerechten kunt proeven. Wat mij betreft de perfecte combinatie: mooi interieur + fantastisch eten en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Zeker een aanrader dus!

Restaurant Stockholm

Restaurant Stockholm