5 prachtige voorbeelden van tuinhekken

Wanneer je tuin grenst aan de openbare stoep of aan de weg, wil je graag een duidelijke afscheiding hebben. Een tuinhek geeft duidelijk de scheiding aan tussen jouw tuin en de openbare ruimte, of tussen jouw tuin en die van de buren. Vooral in de voortuin is een hek erg handig – in de achtertuin wordt vaker een schutting of tuinmuur gebruikt. Ben je op zoek naar een nieuw tuinhek, dan mag je deze 5 prachtige voorbeelden niet missen!

1.       Het klassieke tuinhek

Het klassieke witte, hoge hek is nog steeds een populaire tuinafscheiding. Dit hek is relatief hoog en vormt een duidelijke afscheiding voor de tuin. Het is ideaal als je een kindvriendelijke tuin wilt, waar de kinderen niet zomaar uit kunnen rennen de straat op. Dit hardhouten hek is al decennialang een van de bekendste tuinhekken in Nederland.

tuinhek

2. Eenvoudig maar elegant

Een ander opvallend tuinhek, is een heel eenvoudige uitvoering. Dit hek bestaat uit composiet materiaal, dat bijzonder stevig en duurzaam is. Het behoeft weinig onderhoud, het gaat niet rotten en het ziet er prachtig uit. Juist de eenvoudig van het ontwerp maakt dit hek elegant en passend voor de moderne tuin.

tuinhek

3. Modern zwart-wit

Dit moderne tuinhek bestaat uit composiet materiaal met een prachtig wit aluminium frame. Het geeft de tuin een strakke en moderne uitstraling en ziet er gezellig uit. De combinatie van wit en zwart geeft het tuinhek een mooi contrast en zorgt voor stijl en sfeer in de tuin. Zowel het aluminium frame als het composieten binnenwerk is bijzonder duurzaam en gaat jarenlang mee.

tuinhek

4. Hardhouten naturel tuinhek

Heb jij een vlonderterras in je tuin of maak je gebruik van terrasplanken als tuinpaden? Dan is dit hardhouten tuinhek echt iets voor jouw tuin! Dankzij de naturel uitstraling van dit tuinhek sluit het naadloos aan bij vlonderplanken, waardoor je een prachtig geheel creëert. Uiteraard bestaat dit hek uit duurzaam hout.

tuinhek

5. Tuinhek met trellis

Je kent vast wel de schutting met trellis panelen of met een trellis afwerking aan de bovenkant. Uiteraard bestaat die mogelijkheid bij tuinhekken ook. Het maakt het hek elegant en chique, zonder dat het veel moeite kost. Dit tuinhek past zowel in de klassieke als in de moderne tuin en is zodoende erg veelzijdig.

tuinhek

Deze prachtige tuinhekken van hout of composiet zijn een absolute aanwinst voor je tuin. Ze geven niet alleen praktisch aan waar de grens ligt van jouw tuin, maar zorgen ook voor extra stijl en uitstraling. Wil jij ook zo’n mooi hek rond je tuin? Bij HomingXL vind je een enorme collectie van allerhande tuinhekken en schuttingen. Ze zijn allemaal vervaardigd van duurzame materialen en houten producten zijn voorzien van duurzaamheidskeurmerken. Zo is je tuinhek niet alleen mooi voor in je tuin, maar ook nog eens vriendelijk voor het milieu!

Dit is een gastartikel van een partner.

Please like & share: