De zon schijnt, tuinmeubelen!

loungeset

De tijd dat er qua tuinmeubelen niet meer te verkrijgen was dan plastic witte stoeltjes ligt gelukkig ver achter ons. Tegenwoordig zijn er voor ieder exterieur passende tuinmeubelen te koop. Of je nu een landelijke of moderne tuininrichting hebt, er is altijd een tuinset te verkrijgen die bij jouw smaak past.

Tuin als verlengstuk van de woonkamer

De afgelopen jaren is de tuin steeds meer en meer een verlengstuk van de woonkamer geworden. We brengen er veel tijd door. Lekker met de krant en een kop koffie in de zon of ’s avonds met een glaasje wijn bij het haardvuur. Als je er zoveel tijd doorbrengt dan wil je natuurlijk wel comfortabel zitten. De sinds enkele jaren populaire loungesets zijn hiervoor zeer geschikt. Net als de bank in je woonkamer nodigt zo’n loungebank uit om heerlijk op te chillen. De dikke kussens zorgen voor comfort.

Verschillende materialen

De loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Onbehandeld steigerhout is uitstekend geschikt voor een landelijke tuin. Daarentegen is zwart gebeitst steigerhout een echte eyecatcher in een strakke moderne tuin. Ook wicker is geschikt voor alle soorten tuinen. Het voordeel van wicker tuinmeubelen is hun 100% weersbestendigheid. Zelfs na een paar winters is je tuinset nog als nieuw. Even schoonmaken in de lente en je kunt weer een hele zomer lekker onderuit. De laatste trend zijn aluminium tuinmeubelen. Door hun industriële uiterlijk staat zo’n aluminium set prachtig in een strakke tuin. Net als wicker is aluminium weersbestendig en heeft dus weinig onderhoud nodig.

Verschillende modellen

Welk model geschikt is voor jouw tuin hangt af van verschillende factoren. Uiteraard bepaalt de grote van je terras of veranda een groot deel van je keuze. Heb je een klein terras dan heb je waarschijnlijk geen plek voor een grote hoekbank met ruimte voor 5 personen. Een kleine tweezitsbank met eventueel losse stoelen is dan een betere optie. Dit geeft je meer mogelijkheden om de volledige ruimte te benutten. Voor inspiratie kan je altijd even naar een bouwmarkt of kijken op het internet bij bijvoorbeeld Vdgarde.nl.

Zitcomfort

Laat je niet te veel verleiden door het uiterlijk van de loungeset. Het zitcomfort is heel belangrijk. Je wilt natuurlijk wel een avond kunnen relaxen zonder met pijn in je rug te gaan slapen. Voor aanschaf is het daarom belangrijk om het zitcomfort te testen. Dat comfort wordt grotendeels bepaald door de dikte van de kussen en de hoogte van rugleuning.

Please like & share: