Houten eetkamertafel – een tafel met karakter

De eetkamertafel of populair gezegd de keukentafel, is de plek in huis waar je met je gezin samenkomt. Hier worden kleine en grote problemen besproken. Er wordt gelachen en er wordt gehuild. Kortom aan de eetkamertafel wordt geleefd. Zo’n meubelstuk verdient karakter! Karakter dat je vindt in hout. Mooie knoesten, vlammen en andere oneffenheden laat jullie tafel tot leven komen. Ben je op zoek naar zo’n tafel die met jullie meeleeft? Breng dan eens een bezoek aan een gespecialiseerde shop zoals Table du Sud.

Kiezen van een eetkamertafel

Een meubelstuk dat zo’n prominente plek inneemt in je interieur, wil je natuurlijk met zorg kiezen. Waar moet je opletten bij de aanschaf?

  1. Een glazen tafel heeft een compleet andere uitstraling dan een houten tafel.
  2. De grootte van de ruimte waar de tafel komt te staan.
  3. De vorm van het tafelblad. Rond of rechthoekig?
  4. Zijn je tafel en stoelen samen een goede match?

Materiaal:

Ga eens rustig in de ruimte zitten waar de tafel moet komen staan en proef de sfeer. Wat heeft deze ruimte nodig? Wat wil je uitstralen met deze ruimte? Neem de tijd om de ruimte op je in te laten werken. Je voelt vanzelf welk materiaal bij de ruimte en bij jullie gezin past.

Grootte van je eetkamer:

Dit is misschien een inkoppertje, maar een grote ruimte verdient een grote tafel. Een kleine tafel zou verdrinken in de ruimte. Daarentegen hoeft een kleine ruimte niet altijd te betekenen dat je voor een kleine tafel moet kiezen. Met enige creativiteit kun je een kleine ruimte gebruiken voor een grote tafel. Bijvoorbeeld door in plaats van stoelen te kiezen voor banken. Deze kun je tegen de muur plaatsen wat je een hoop ruimte oplevert.

De vorm van het tafelblad:

Dit is een persoonlijke keus. Een rond of ovaal tafelblad heeft een meer romantische uitstraling dan een rechthoekig blad. Let bij je keuze ook weer op de ruimte waar de tafel komt te staan.

Matchen de stoelen met de tafel?

Let er goed op dat je stoelen een match vormen met je tafel. Passen bijvoorbeeld de armleuningen onder het tafelblad? Heeft de afstand tussen het zitvlak en het tafelblad de juiste afmeting?