Doe je eigen home make-over

Ze zijn leuk om naar te kijken home make-over programma’s, vooral ook de reactie van de bewoners als de klus klaar is. Maar goed beschouwd moet je er toch niet aan denken dat er zo’n team jouw hele privéwereldje op zijn kop zet en je met zorg uitgezochte teak meubelen een ‘fris kleurtje’ gaat geven? Dit laatste is een grapje, dat doen ze niet echt, maar toch…

Wil je toch graag een ommezwaai met je interieur maken, kan je dat het beste in eigen beheer houden. Wanneer je zelf je home make-over doet ben je in ieder geval ervan verzekerd dat alles precies wordt zoals jij wilt.

Begin met een moodboard

Een makkelijke en leuke manier om tot goede combinaties en nieuwe ideeën te komen, is het maken van een moodboard. Op een groot stuk karton of een prikbord, dit kan ook heel goed een stuk underlayment zijn, knipsels, stukjes textiel, kleurstalen van verf en wat je verder allemaal decoratief lijkt. Wanneer het board een beetje vol begint te komen, zal je zien dat er zich een bepaalde stijl in begint te vormen. Jouw stijl.

De volgende stap is dat je, het beste ga je daar even rustig voor zitten, gaat bepalen wát het nu precies is, waarom je alles anders wilt. Is het de algehele inrichting, de kleurkeuze van de muren of is eigenlijk alleen de vloer de grootste doorn in je oog? Zoals je weet, is de vloer heel bepalend voor de uitstraling van het interieur. Kijk maar eens na het stofzuigen en als je alle losse rommeltjes opgeruimd hebt hoe anders ineens de kamer er uitziet. Je vloer is daarom echt een onmisbaar onderdeel van een succesvolle home make-over.

Voor een snel effect

Stel je hebt een laminaten of een met vloerbedekking bekleedde vloer. Door deze te vervangen door bijvoorbeeld vloertegels maak je al een giga eerste stap in je metamorfose. Kijk voor vloertegels bij tegeldepot.nl. Een nieuwe vloer is echter wel een kostbare aangelegenheid. Andere, goedkopere, oplossingen die het goed doen in een make-over zijn:

  • een bredere vensterbank
  • hoge plinten in een opvallende uitvoering (staan mooi bij je teak meubelen)
  • een ombouw om de verwarmingselementen
  • ander kleurtje op of nieuwe deuren geven de kamer meteen een heel ander aanblik
  • andere raamdecoratie, zoals je weet doet lichtinval heel veel met een inrichting.

Tot slot de verlichting. Wanneer je alles rond hebt, kijk je eens naar het lichtplan. Begin hiervoor met de basisverlichting en maak het gezellig met sfeerverlichting.