Top 5 populairste raamdecoraties

Wanneer je een nieuw huis betrekt of je eens heel iets anders met je kamer wil doen, is het altijd weer spannend om de juiste raamdecoratie te kiezen. De afgelopen decennia zijn we van de traditionele vitrage en overgordijnen langzaamaan overgegaan op meer spannende soorten raambekleding, zoals lamellen, shutters en paneel- of vouwgordijnen. In al deze soorten raambekleding heeft er zich vanzelfsprekend ook een duidelijke trend ontwikkeld. In plaats van puur functioneel eisen we van een raambekleding ook dat ze tevens een hoog decoratief gehalte heeft. Hieronder zetten we 5 meest populaire raamdecoraties voor je op rij.

#5 Gordijnen

Nog altijd is de combinatie van vitrage en overgordijnen een veel geziene raambekleding. Gordijnen beschikken over uitstekende isolerende en akoestische capaciteiten en passen in elk soort interieur.

#4 Vouw- en rolgordijnen

Vouwgordijnen zijn samen met rolgordijnen een van de meest verkochte raambekledingen. Ze geven een warme sfeer, zijn eenvoudig zelf te monteren en je hebt voor weinig geld een uiterst functionele raamdecoratie.

#3 Jaloezieën

Met jaloezieën creëer je een unieke sfeer en geef je een moderne uitstraling aan je woning. Vanwege de enorme variatie in materialen en kleuren waarin jaloezieën verkrijgbaar zijn, passen ze in elk interieur. Jaloezieën zijn ideaal voor kiep-tuimelramen, badkamers en werkruimten omdat je op een perfecte manier de lichtinval en de inkijk kunt regelen.

#2 Shutters

Vroeger zagen we shutters voornamelijk bij boerenwoningen en in landelijke interieurs. Die tijd is echter voorbij. De grote variëteit aan kleuren en materiaalsoorten waarin deze duurzame raamdecoratie vandaag de dag te verkrijgen is, zorgt ervoor dat de shutter past bij elke soort woning en stijl van inrichting.

#1 Plisségordijnen en duettes

De meest populaire raamdecoratie van dit moment zijn de plisségordijnen en de duettes. Bij deze soort raambekleding is er eveneens een uitgebreid scala aan decoratieve stoffen voorhanden en ze kunnen voor elk soort raam exact op maat geleverd worden. Met zowel plissés als duettes beschik je over een perfecte lichtbeheersing en kies je voor het zogenaamde top down bottom up kan je het gordijn ook halverwege het raam hangen. Zo voorkom je inkijk, maar heb je toch een volledige lichtinval.

Please like & share: