Aluminium zonwering

Aluminium is een veelzijdige metaalsoort dat voor velerlei doeleinden geschikt is. Het is een licht en sterk materiaal dat relatief makkelijk in de meest ingewikkelde vormen geperst kan worden. Onbehandeld aluminium heeft van zichzelf een mooie matte zilverglans die perfect aansluit bij moderne gebouwen en interieurs. Om aluminium te kleuren wordt het geanodiseerd of gepoedercoat. Het bijkomende voordeel is dat deze oppervlaktebehandeling ervoor zorgt dat de corrosiebestendigheid aanzienlijk verbeterd.

In tegenstelling tot andere metalen, zoals staalsoorten, houdt het non-ferro aluminium slecht warmte vast en beschikt het over zeer hoge solar-reflectiewaarden. Het lichte gewicht in combinatie met de warmtewerende eigenschappen maken dat aluminium een van de meest gebruikte materialen is voor zowel binnen- als buitenwaardse zonweringen.

Aluminium zonwering voor buiten

Buitenjaloezieën van aluminium zijn er in meerdere vormen. Vast of beweegbaar aan een gebouw als onderdeel van de gevelconstructie of net als de beweegbare jaloezie die we ook binnenshuis gebruiken. In dat laatste geval is ze steviger uitgevoerd en geschikt gemaakt voor gebruik buitenshuis. Daar buitenzonweringen van aluminium het meest op hogere ramen en gevels van openbare gebouwen en bedrijfspanden gebruikt worden, zijn ze over het algemeen uitgerust met een elektrische bediening.

Aluminium jaloezieën voor woonhuizen kunnen aangesloten worden op een elektrisch bedieningssysteem, maar gaan over het algemeen nog gewoon met de hand. Je hebt hierbij de keuze uit typen met ladderband en trekkoord of als schuivende cassette. Aluminium jaloezieën houden niet alleen de ramen en de koel, ze staan ook heel ‘cool’. Het strakke uiterlijk van de aluminium lamel geeft een gebouw zelfs een ietwat futuristisch aanblik.

Aluminium zonwering voor binnen

Aluminium jaloezieën beschikken, ten opzichte van alle andere soorten raamdecoratie, over de beste warmtewerende eigenschappen. Horizontale lamellen kunnen naar keuze op of in het raamkozijn gemonteerd worden en zijn verkrijgbaar in verschillende lamelmaten. Zo kan je voor elk soort vertrek en interieur je eigen specifieke lichtinval regelen.

Een andere optie voor aluminium zonwering voor binnen is het gemetalliseerde rolgordijn. Op de stof van het rol-, plissé- of vouwgordijn wordt een flinterdun laagje aluminium aangebracht dat werkt als reflecterend warmteschild. Deze laatste soort aluminium zonwering is zowel in transparante, half transparante als volledig verduisterende uitvoering verkrijgbaar.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren