12 originele cadeaus voor een housewarming

housewarming

Vroeg of laat loopt iedereen een keer tegen dit probleem aan: je beste vriend of vriendin heeft een nieuwe woning gekocht en geeft een housewarming. Daar kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen. De keuze in cadeaus voor het nieuwe huis is enorm. Maar wat voor cadeau moet je nu kiezen? Topcadeau.nl heeft de leukste housewarming cadeaus voor je op een rijtje gezet!

1. Liefde gaat door de maag

Wil je echt de blits maken? Dit cadeau zal vooral onder vrouwen erg in de smaak vallen. Deze chocoladefontein is namelijk geweldig om te hebben. Koop de aardbeien, bananen en appels maar in en vergeet ook de biscuitjes niet. Chocolade erin en de fontein gebruiksklaar. En maak je geen zorgen ook mannen smullen stiekem mee met dit overheerlijke toetje. Ideaal voor feestjes of als afsluiting van een heerlijke maaltijd.

2. Begin de dag met een dansje

Een stukje terug in de tijd, maar nog steeds een populair hebbedingetje. Ga je voor retro of toch iets moderner? De platenspelers zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, nu ook met USB-aansluiting. Zo kun je alle platen digitaliseren en de platenspeler aansluiten op de computer. In plaats van de radio kunnen weer ouderwets plaatjes worden gedraaid. Met dit cadeau zal het in ieder geval nooit stil zijn in de nieuwe woning.

3. Virtual Reality wereld

Een ander housewarming cadeau dat helemaal in is, is de virtual reality bril. Gebruik je smartphone als beeldscherm en de pret kan beginnen! Het enige dat je nog hoeft te doen is de bijbehorende apps uit de store downloaden. Wist je dat er ook een heleboel gratis apps beschikbaar zijn. Zo heeft Discovery een gratis virtual reality-app gemaakt. Maar ook kun je met andere apps een rondje lopen door New York of Parijs. Gegarandeerd uren speelplezier; niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen heel leuk.

4. Say CHEESE!

Vergeet je geen foto te nemen van je vriend of vriendin die overladen wordt met cadeaus? De foto’s van de house warming kunnen daarna direct worden afgespeeld op het digitale fotolijstje dat jij gegeven hebt. Het fotolijstje is niet alleen stijlvol, maar ook nog super praktisch. Stop je geheugenkaart erin en het lijstje begint meteen met het afspelen van foto’s! Alle herinneringen die jij hebt vastgelegd op de camera spelen zich vervolgens de hele dag af in huis.

5. Piet Paulusma aan huis

Er zijn een heleboel leuke cadeaus te bedenken. De volgende is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel super leuk om te hebben in de tuin. Ben je benieuwd hoe warm het nu eigenlijk is als je op je loungeset in de tuin ligt? Geen probleem. Kijk even op je gloednieuwe weerstation. Maar ook in de winter handig om te weten of het al tijd is voor de winterjas.

6. Een warm cadeau

Bij de eerste barbecue in de nieuwe woning wil je eigenlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van de nieuwe tuin. Geen probleem, ook daar bestaan gelukkig cadeaus voor. Op zwoele zomeravonden is het vaak geen probleem, maar koelt het ’s avonds toch wat af? Kruip dan met z’n allen bij de vuurkorf. Lekker knus en misschien komen de oude verhalen of kampvuurliedjes dan vanzelf. Gezellig!

7. Staande receptie

Als je een groter feestje geeft, is er vaak geen plek voor iedereen om te zitten. En bovendien is het nog gezelliger ook als iedereen lekker kan staan. Maar waar haal je die statafels nu toch vandaan? Goed nieuws, jij kunt je vriendin uit de brand helpen door haar gewoon statafels als housewarming cadeaus te geven. Twee vliegen in een klap. Jij hebt een leuk en origineel cadeau en je vriendin hoeft niet langer te zoeken.

8. Lekker dippen

Op ieder feestje worden naast drankjes ook hapjes geserveerd. Een lekker stokbroodje met een dipsaus of chips en nootjes. Zeker als je net op jezelf woont, heb je nog niet voor alles netjes een bakje. De housewarming cadeaus kunnen dus ook helpen om de uitzet nog iets verder uit te breiden. Dipbakjes zijn cadeaus die vaak van pas komen en er ook nog eens leuk uit zien als ze op tafel staan.

9. De finishing touch

Op de dag van de housewarming is vaak nog niet het hele huis af. Een van de dingen die vaak als laatste wordt gedaan is het ophangen van een huisnummerplaat. Jij kunt een handje helpen door bijvoorbeeld een nummerplaat met verlichting cadeau te doen. Er bestaan een heleboel soorten huisnummerplaten. Degene die wij voor jullie geselecteerd hebben onderscheid zich dus omdat hij licht geeft. Zo zullen mensen ook in het donker niet aan de nieuwe woning voorbij rijden. Omdat deze werkt op zonne-energie is een stroom-aansluiting niet nodig.

10. Kaarsjes zonder vuur

Deze sfeermakers lijken net echt, maar werken op batterijen. Door het flikkerende lichtje en de witte was zijn ze nauwelijks van echte waxinelichtjes te onderscheiden. Op een koude winteravond geven ze geen warmte, maar aan de gezelligheid van deze kaarsjes zal het niet liggen. Je vriendin zal je voor eeuwig dankbaar zijn voor deze cadeaus, want de lichtjes gaan namelijk veel langer mee dan een normaal kaarsje. En het geeft een stuk minder rommel. Loopt er iemand tegenaan dan maakt dat niks uit, want deze kaarsen kunnen tegen een stootje.

11. Opgeruimd staat netjes

Misschien niet het allereerste cadeau waar je aan denkt, maar wel ontzettend handig om te hebben. Weg met de losse kabels, want wees nu even eerlijk: die wil niemand in het zicht hebben liggen toch? Met deze cadeaus is het zo opgelost. Deksel eraf, kabels erin, afsluiten en de kabels zijn uit het zicht. Zo kan niemand er meer over vallen.

12. Huisje, boompje, beestje

Dit laatste cadeau is vooral leuk voor gezinnen met kinderen. Want als je zelf gaat verhuizen is het ook leuk om te zien wat voor insecten er bij het nieuwe huis leven toch? Met het insectenhotel geef je ook de insecten een nieuwe woning en kun je precies zien hoe bijvoorbeeld mieren leven. Wil je dit cadeau liever niet in huis hebben staan? Geen zorgen, ook in de schuur of de tuin werkt het prima!

De komende housewarming ben jij in ieder geval goed voorbereid en hoef je over de cadeaus niet lang na te denken. Heb jij nog andere leuke ideeën om cadeau te doen? Schroom niet om deze met ons te delen.

Dit is een gastartikel van een partner.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren