IKEA + Hay = een hoge dosis design

IKEA lanceert haar nieuwe samenwerking met het Deense ontwerpersduo HAY, dat bekend staat om hun eenvoudige, functionele en esthetische producten. Het resultaat is YPPERLIG, een collectie met tijdloze basics die zijn aangepast aan de moderne wensen en behoeften. Het assortiment omvat minimalistische banken, stoere koffietafels en praktische accessoires. Ook heeft de iconische blauwe IKEA tas een kleurrijke metamorfose gekregen. De YPPERLIG collectie is vanaf oktober 2017 verkrijgbaar in alle IKEA woonwarenhuizen. Ik kan niet wachten!

Onderstaand zie je op volgorde mijn favoriete producten:

Sterk in zijn eenvoud

Deze stoel is een van de favorieten van designersduo HAY, vooral vanwege de eenvoudige maakwijze: “In slechts 30 seconden giet je de vloeibare plastic in de juiste vorm, met als resultaat een mooi vormgegeven, comfortabele en sterke, maar lichte stoel. We vonden hem zelfs zo leuk, dat we een eetkamer- én loungestoel hebben gemaakt”, vertelt Rolf Hay.

Bank en breakfast

Werd het tafelen iets té gezellig? Plof neer op de strak vormgegeven sofa voor een laatste kop koffie bij de stoere koffietafel gemaakt van hout en staal. Blijft je bezoek liever slapen? Geen probleem, schuif de sofa gemakkelijk uit tot slaapbank. Naast de vormgeving is er veel aandacht besteed aan het comfort; voor het zitgedeelte is bijvoorbeeld een springmatras gebruikt. Daar kom je dus letterlijk niet meer vanaf.

De tafel eer aandoen

De eettafel vormt een centrale plek in bijna ieders interieur, dus een mooie, moderne en duurzame houten tafel kan niet ontbreken in de YPPERLIG collectie. Voor deze eyecatcher is gekozen voor massief houten poten, een metalen onderstel en een lichtgekleurd asfineerblad, waar je zelfs na urenlang tafelen niet op uitgekeken raakt.

Klein maar fijn

Het zit ’m in de details. Daarom bevat de YPPERLIG collectie vele leuke en praktische accessoires. Mette Hay: ”We wilden iets maken met een knap uiterlijk, wat mooi is gemaakt en wat nuttig is. Gewoon goede IKEA producten met een vleugje HAY.” Neem bijvoorbeeld de metalen spiegels, verkrijgbaar in drie verschillende maten en kleuren, met onderin een subtiel bakje voor sleutels. Of fleur je huis op met vrolijke vazen en speelse kandelaars.

Zacht en speels

Kruip lekker weg tussen de gezellige kussens op deze donkergrijze tweezitsbank, die is geïnspireerd op een IKEA sofa uit de vroege jaren ’50. Doordat de kussenslopen veelal een ander patroon hebben aan beide kanten, varieer je eenvoudig om de gewenste sfeer te creëren.

Designertas

De iconische blauwe FRAKTA tas is in een nieuw jasje gestoken. Mette Hay vond het tijd voor een makeover, zonder het origineel teveel te veranderen. Daarom zijn het formaat en het materiaal in ere gehouden, alleen de kleur en weefpatronen kregen een update. De oersterke en multifunctionele tas is er in het groen, donkerrood en geel met verschillende motieven.

Lichtpuntjes

Het creëren van een ultradunne lamp bleek een grote uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Het minimalistische ontwerp past op elk bureau en hij is ook nog eens heel makkelijk te verstellen. Ben je bijvoorbeeld toe aan minder fel licht, dan dim je de ledlamp met slechts één aanraking. Less is in dit geval duidelijk more.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren