Passie voor de slaapkamer

Wist je dat we in ons leven gemiddeld vijf keer zoveel tijd in ons bed doorbrengen dan in onze auto? Raar toch dat we eveneens met het grootste gemak vele duizenden euro’s uitgeven aan onze heilige koe, terwijl de ruimte waar we zowel onze lichaam en geest bijtanken niet vaak meer is dan een slaaphok. In een slaapkamer die echt helemaal naar jouw persoonlijkheid is ingericht, zal je niet alleen graag meer tijd doorbrengen, je zal er ook beter in slapen. Hieronder geven we enkele tips hoe je de slaapkamer zowel gebruiksvriendelijk als mooi kan inrichten.

Het bed

Ontegenzeglijk het belangrijkste element van de slaapkamer. De meest ideale plaats in centraal in de kamer, zodat alle gebruikers er makkelijk in en uit kunnen stappen. Frisse lucht is lekker als je slaapt, maar let er wel op dat je niet direct onder het raam ligt of dat je wakker wordt van de opkomende zon in je gezicht. Voor het merendeel van ons geldt: hoe meer ruimte in bed, hoe lekkerder je slaapt. Probeer daarom bij de aankoop van een nieuw bed altijd voor een zo groot mogelijk formaat te gaan.

De kledingkast

In negen van de tien slaapkamers staat de kledingkast in de slaapkamer. Een grote ruimtevreter, waar je vaak door de centrale plaatsing van het bed niet eens goed in kunt komen. Waarom zet je de kledingkast niet gewoon buiten de slaapkamer? In het kleine kamertje of desnoods op de zolder. Je houdt een ladekastje voor wat kleingoed en lingerie in de slaapkamer zelf. Alles waar je niet dagelijks naar pakt, hoef je niet perse in de slaapkamer te hebben.

De vloerbekleding

Het lekkerste is, wanneer je uit bed komt, dat je met je voeten op iets zachts stapt. Wanneer je kiest voor een gladde vloer, leg je daarom het best aan weerszijden van het bed een mooi hoogpolig tapijtje neer. Om een mooie balans te creëren kan je eenzelfde kleedje aan het voeteneind leggen, eventueel in combinatie met een mooie dekenkist of bedbank.

De verlichting

Verlichting mag in de slaapkamer niet te fel zijn, daar zijn we het allemaal over eens. Toch is het handig om minimaal een goede lichtbron te hebben voor wanneer je op muggenjacht moet of eens iets in de kast of bedbak moet opzoeken. Wanneer je niet teveel lichtpunten wilt, kan je op de hoofdverlichting ook een dimmer plaatsen. Voor optimaal comfort richt je kleine lampjes en andere sfeerverlichting het best op de muren of het plafond. Je kan ook voor een armatuur kiezen waarbij de lichtbron onzichtbaar verwerkt is achter een omhulsel van textiel of glas.

De kleuren van de wanden

Hier geldt hetzelfde als voor elke kamer. Lichte kleuren doen de kamer groter lijken en donkere muren maken ze kleiner. Wanneer je de linnenkast toch buiten de slaapkamer hebt staan, kan je bijvoorbeeld heel goed voor een iets donkerdere wand kiezen. Donkerdere kleuren werken rustgevender dan lichte. Een beetje gedekte kleuren geven ten eerste een meer romantische aanblik aan je slaapkamer en ten tweede zal je minder snel wakker worden als het ’s morgens licht wordt.

Wanneer je een en ander graag eens gevisualiseerd zou willen zien, kan je eens op lusanna.nl kijken. Een site met allerhande slaapkamerartikelen, waarvan je kan zien dat ze met oog voor detail en passie voor slaapkamers worden gecombineerd.