Benut je garage optimaal

Maar al te vaak is de garage meer een dumphok van spullen die we snel een plek willen geven. Bij sommigen is het zelfs zo erg dat op den duur de auto er niet eens meer bij kan. Oké, misschien heb je een carport voor de garage en is dat op zich niet zo’n probleem. Maar, was van oorsprong de garage er niet voor bedoeld om de auto in te stallen? Het mooiste is natuurlijk dat je zowel al je spullen er op een fatsoenlijke manier in kwijt kan, als dat de auto erin past.

Meten is weten

In een grote garage is het niet zo’n probleem om naast de auto ook nog de fietsen, de tuinmeubels, vriezer en eventueel de rubberboot of surfplank weg te stouwen. In een standaardgarage van pakweg 20 m2, zal je dan een goede planning moeten maken om alles erin kwijt te kunnen. Je kan het ruimtegebrek oplossen door je spullen zoveel mogelijk in opbergboxen op te bergen en die op stellingen langs de muur te zetten. Tuin- en handgereedschap hang je het beste op aan een gaatjesboard. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het het dan ook gelijk op de pak hebt. Wanneer je daarnaast per gereedschapstuk het silhouet op het board tekent, hangen alle gebruikers het ook sneller op dezelfde plek terug. Ook heel handig is om haaks onder de dakbalken enkele rachels te schroeven. Op het zo ontstane rek kan je oneindig veel lange spullen leggen die je niet dagelijks nodig hebt. Vriezers en ander witgoedapparaten zet je het best zo dicht mogelijk bij de achterdeur. Dan kan je er altijd makkelijk bij als je er gebruik van wilt maken.

Kies de juiste deur

Met name wanneer je een kleine garage hebt, is het belangrijk dat je een deur kiest die zo weinig mogelijk ruimte inneemt. Grofweg verdelen we garagedeuren onder in drie typen:

  • Roldeuren
  • Kanteldeuren
  • Openslaande deuren

Openslaande deuren en roldeuren die zich oprollen in een kast aan de buitenkant van de garage geven je de meeste binnenruimte. Je kan dan zowel de volledige binnenruimte als het plafond benutten. Van de genoemde drie soorten deuren heeft de kanteldeur de meeste ruimte nodig. In geopende stand ligt hij immers in zijn volle lengte onder het plafond van de garage en daarnaast draait hij bij het kantelen ook nog eens een flink stuk naar buiten.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Please like & share: