Tuintrend van dit jaar, mooi en functioneel

Vorig jaar zagen we dat mooie functionele combinaties van lounge- en dinersets sterk als trend begonnen door te zetten. En ook deze zomer doen de meer functionele tuinmeubelen het bijzonder goed. Weggezakt in een ruime diepe bank lijkt zo op het eerste zicht wel lekker, maar wanneer de temperaturen een beetje boven de 25°C gaan komen, heb je toch liever wat meer luchtstroming langs je lijf. En ook als je met je bordje van de barbecue terugkomt, eet het stukken makkelijker wanneer je niet te laag zit.

Niet dat de trend van de loungebanken helemaal voorbij is. Integendeel! Alleen de stijl verandert langzaam aan. Zo zie je steeds meer iets hogere lounge- en hoeksets waarin je zowel prima in kan luieren als tafelen. Om het probleem met te lage of hoge tuintafels op te lossen, zien we dat ze steeds vaker worden voorzien van een gasveer of in hoogte uitklapbaar gemaakt.

Stijlvol carbon, khaki en zwart

Donkere effen kleuren, gecombineerd met natuurlijke tinten doen het altijd goed. Ze stralen een bepaalde rust uit en passen in elk soort tuin of balkon. Daarnaast matchen neutraal gekleurde tuinmeubelen, beter dan wit of ongeverfd aluminium, met het vergrijsde hout van een schutting, een geolied vlonderterras of betondingen. Ben je niet echt iemand die meteen wegloopt met de kleur zwart, kijk dan eens naar de nieuwe trendy kleur carbon. Net geen standaard antraciet en ook geen saai grijs, maar wel een uitstekende basiskleur om te combineren met beigetinten of vrolijke felle kleurtjes zoals rood, oranje en appelgroen.

All weather eigenschappen

In het kader van de functionaliteit zijn ook steeds meer tuinmeubelen uitgevoerd in weerbestendige materialen. Je hoeft dan niet meer elke avond of zodra er zich een regenbuitje aankondigt meteen alles naar binnen te halen, maar kan je de tuinset gewoon buiten laten staan. Kijk maar eens in de categorie tuinstoelen bij massamarkt.

Mooie aluminium stoelen met onderhoudsvrije zitting en rugleuning van textileen of wicker. Textileen is een uiterst sterke polyestervezel die gesponnen wordt tot nylondraden. Tuinkussens voor in loungesets zijn tegenwoordig ook steeds vaker van textileen. Wicker, tenslotte is eveneens een kunststofvezel, alleen is deze veel grover uitgevoerd, waardoor de structuur meer van rotan weg heeft. Beide materialen hebben de eigenschap dat ze tot de mooiste tuinmeubelen en buitentextielsoorten verwerkt kunnen worden. Daarnaast is zowel wicker als textileen duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij.