Sigma Air Pure: luchtzuiverende verf

Je huis opfrissen krijgt een geheel nieuwe betekenis. Er is nu namelijk een verf die niet alleen de uitstraling van je muur of plafond, maar ook de kwaliteit van je binnenklimaat verbetert. Dat is nodig, want de lucht binnen is tot tien keer meer vervuild dan buiten, onder andere doordat meubels, bouwmaterialen en tapijten vluchtige organische stoffen – zoals formaldehyde – uitstoten. Geen fijn idee, vooral als je bedenkt dat we tegenwoordig steeds meer binnen zijn, in goed geïsoleerde gebouwen met vaak onvoldoende ventilatie. Sigma Air Pure biedt de oplossing in een luchtzuiverende verf met een supermat eindresultaat. Vanaf het moment van aanbrengen filtert de Air Purifying Technology van Sigma 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht en zorgt zo gedurende meerdere jaren voor een beter klimaat in huis, maar ook op kantoor of op school. Een duurzame verf voor een fris huis – zowel qua kleur als qua lucht.

Lucht-verf-frisser

Luchtvervuiling iets dat alleen buiten voorkomt? Integendeel. Ook binnenshuis is het aan de orde van de dag. Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, een van de meest schadelijke stoffen in de binnenlucht. Het wordt uitgestoten door materialen als spaan- en vezelplaat, meubilair, tapijt en interieurstoffen, en is daardoor in meer of mindere mate in alle woningen aanwezig. De gemiddelde concentratie in Nederlandse huizen is 30 μg/m³, terwijl er bij concentraties boven 10 μg/m³ [¹] al sprake is van een verhoogd risico dat uiteindelijk kan leiden tot hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en zelfs astma. Sigma Air Pure is in staat de formaldehydemoleculen uit de lucht te filteren en te neutraliseren. Afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en de aanwezige concentratie formaldehyde, zorgt de Air Purifying Technology meerdere jaren voor een betere luchtkwaliteit. Vanaf nu begint een beter binnenklimaat bij de verf.

Beter binnen

Peter van der Kolk, directeur van binnenklimaatspecialist VitaScan, over Sigma Air Pure: “Dat er schadelijke stoffen in de binnenlucht voorkomen, is iets wat niet veel mensen weten. Onze meetapparatuur laat zien dat ze er wel degelijk zijn, vaak ook nog in te hoge concentraties. We kunnen ook zien dat Sigma Air Pure meteen na het aanbrengen effect heeft: het filtert de lucht en neutraliseert stoffen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Een geruststellende gedachte, zeker aangezien we in de huidige maatschappij 90% van de dag binnen zijn – of dat nou in huis, op kantoor of op school is.” Michel Mulder, arts, vult aan: “Formaldehyde zie je niet en ruik je niet, maar in hoge concentraties kun je er wel degelijk last van krijgen. Ventileren is belangrijk, maar gebeurt vaak niet voldoende. Dat een muurverf je kan helpen de lucht schoner te maken, is dus ontzettend goed nieuws!”

Gebruik & verkrijgbaarheid

Sigma Air Pure is een hoogwaardige watergedragen muurverf met een luchtzuiverende werking. Dit product is geschikt voor het fraai afwerken van wanden en plafonds, en is verkrijgbaar in alle vermengbare kleurtinten bij de verfspeciaalzaken. Zie voor meer informatie ook sigma.nl/airpure.

Nieuwsgierig naar deze innovatieve technologie? Dit filmpje laat zie hoe Sigma Air Pure precies werkt:

BewarenBewaren

BewarenBewaren