De prijsinfo van dakkapellen in een notendop

Een dakkapel laten plaatsen kan u veel voordelen bieden. Zo zorgt een dakkapel voor meer licht en ruimte in huis en verhoogt een dakkapel de verkoopwaarde van uw woning. Het laten plaatsen van een dakkapel is echter wel een flinke investering. De prijs van een dakkapel is afhankelijk van enkele factoren. Hieronder leest u meer over de prijzen van dakkapellen en leest u handige tips over hoe u eenvoudig geld kunt besparen op uw dakkapel.

De prijs van een dakkapel hangt van verschillende factoren af. De belangrijkste factoren zijn:

  • Het materiaal van de dakkapel
  • De bouwwijze

Hieronder leest u meer over de dakkapel prijzen.

Materiaal

De prijs van een dakkapel hangt onder andere af van het soort materiaal dat u kiest. De populairste materialen voor een dakkapel zijn hout, kunststof en polyester. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen voor een dakkapel van 1,50 meter hoog en 2,50 meter breed:

  • Houten dakkapel: prijzen vanaf € 3.000
  • Kunststof dakkapel: prijzen vanaf € 3.750
  • Polyester dakkapel: prijzen vanaf € 4.250

Hierboven ziet u dat de houten dakkapel het voordeligste is in aanschaf. Wel is het belangrijk om ook de onderhoudskosten mee te nemen in de overweging. De houten dakkapel heeft namelijk wat meer onderhoud nodig dan de kunststof en polyester dakkapel en is hierdoor qua onderhoud duurder. Ook hebben de kunststof en polyester dakkapel doorgaans een hogere isolatiewaarde, waardoor u kunt profiteren van een lagere energierekening.

Bouwwijze

U kunt niet alleen kiezen voor het materiaal van de dakkapel, maar ook voor de bouwwijze. U kunt kiezen uit twee verschillende soorten bouwwijzen:

  • Prefab
  • Traditioneel

De prefab dakkapel is over het algemeen voordelig in aanschaf. Dit komt doordat de prefab dakkapel in de fabriek wordt gemaakt met standaard afmetingen en materialen. De dakkapel kan hierna eenvoudig op het dak worden geplaatst, wat slechts 1 dag in beslag neemt. Door de snelle en efficiënte productie en plaatsing, is de dakkapel erg voordelig in aanschaf. De traditionele dakkapel is over het algemeen wat duurder. Dit komt doordat de traditionele dakkapel ter plekke op uw dak wordt gebouwd en daarna wordt afgewerkt door eventueel een schildersbedrijf. Hierdoor neemt de plaatsing van de dakkapel iets langer in beslag, waardoor de prijzen van een traditionele dakkapel gemiddeld 25% hoger liggen dan de prijzen van een prefab dakkapel. Het voordeel van een traditionele dakkapel is wel dat elk dak geschikt is en dat u volledige keuzevrijheid heeft.

Besparen

Het is verstandig om te kiezen voor de dakkapel die het beste voldoet aan uw wensen. Een dakkapel gaat namelijk erg lang mee en het is belangrijk dat u dus ook voor een lange tijd kan genieten van uw dakkapel. Als u een dakkapel laat plaatsen is het belangrijk om enkele stappen te ondernemen om te voorkomen dat u onnodig teveel geld betaalt voor uw dakkapel. Om te besparen op de kosten van uw dakkapel kunt u bijvoorbeeld over de prijs onderhandelen met uw dakkapellen specialist. Door te onderhandelen kunt u tot wel 10% besparen op de kosten. Daarnaast is het ook erg verstandig om de prijzen van verschillende dakkapellen specialisten met elkaar te vergelijken. De prijzen van verschillende aanbieders kunnen namelijk onderling verschillen. Door de prijzen op te vragen van verschillende specialisten en door deze prijzen met elkaar te vergelijken, kunt u eenvoudig voor de meest voordelige optie kiezen. Zo kunt u genieten van een dakkapel met een scherpe prijs.

Dit is een gastartikel van een partner.

BewarenBewaren

Please like & share: