De voordelen van kunstgras

Bij het indelen van de tuin moeten er behoorlijk veel keuzes gemaakt worden. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een tuin met heel veel planten en bloemen, terwijl anderen liever de hele tuin betegelen. Wanneer je een gazon in de tuin wilt, moet er ook een keuze gemaakt worden tussen natuurgras of de kunstversie. Steeds vaker kiezen mensen in hun tuin voor dat laatste. Dat doen ze natuurlijk niet zonder reden. Hieronder worden de belangrijkste redenen gegeven om voor kunstgras te kiezen.

Weinig inspanning, maximale uitstraling!

Een gazon van echt gras heeft behoorlijk wat onderhoud nodig. Dat is ook niet zo vreemd. Het gras groeit immers en heeft bijvoorbeeld water nodig. Dat kost je logischerwijs tijd én geld. Wanneer je kiest voor kunstgras heb je dat probleem niet. Je hoeft het gras nooit te maaien of te besproeien. Ook onkruid en ongedierte komen in dat geval niet voor. Daardoor is dit type gras uitstekend als je zo weinig mogelijk onderhoud aan je gazon wilt. Je hoeft er vrijwel niets aan te doen en toch ziet het gazon er altijd prachtig uit! Enkel af en toe goed vegen en in de herfst regelmatig de bladeren van het gazon verwijderen is genoeg om het gazon goed te houden. Bij zware belasting kiezen sommigen er ook voor om het gazon af en toe met zand te bestrooien.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk in onze samenleving. Logisch natuurlijk ook, want je wil wel iets in je tuin hebben dat zo lang mogelijk mee gaat. Niets is zo vervelend als een mooi gazon aanleggen dat na een jaar weer vervangen of veranderd moet worden. Kunstgras is ontzettend duurzaam. Je gazon blijft zonder problemen jarenlang goed zonder dat het uiterlijk daarbij verandert. Het ziet er na jarenlang gebruik dus nog steeds als nieuw uit. Af en toe de rommel van het gras verwijderen is genoeg om het gazon goed te houden. Zelfs zware belasting is mogelijk zonder dat daardoor problemen ontstaan. Je kunt dus gerust een opblaasbaar zwembad op het gazon zetten en vullen. Kustgras zal daar geen probleem van ondervinden!

BewarenBewaren