Auping opent eerste ‘Auping Matras Studio’

Auping heeft deze week de eerste Auping Matras Studio geopend in Leidschendam, in winkelcentrum Leidsenhage (vanaf 2019 ‘Mall of the Netherlands’). In de Auping Matras Studio geven rugexperts, gespecialiseerd in slaapergonomie, consumenten deskundig en objectief advies over welke matras en welk kussen het beste bij hun slaapvoorkeuren, lichaamsbouw en slaaphouding passen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een innovatief meetmatras. De Auping Matras Studio is een volledig nieuw concept waarbij de consument in drie heldere stappen professioneel advies krijgt en een weloverwogen keuze kan maken.

In een matrassenmarkt die volop in ontwikkeling is, heeft de consument behoefte aan eenvoudig, goed en objectief advies. Auping wil de consument zo goed mogelijk helpen in dit gecompliceerde matrassenlandschap. Dat gebeurt in de Auping Matras Studio aan de hand van drie stappen: 1) een scan van het lichaam van de consument met behulp van een speciale meetmatras: de ‘Auping Support Scan’ (zie foto linksonder) 2) professioneel advies met medewerking van Fysius, een landelijke organisatie van rugexperts 3) proefliggen om te ontdekken of de consument de matras prettig vindt en daadwerkelijk ergonomisch goed ligt op de geselecteerde matras (zie foto rechtsonder). Auping gelooft niet in één matras voor iedereen en laat zien dat elke consument met behulp van de laatste technologie en objectief en deskundig advies de perfect passende matras kan vinden. Elke Auping matras wordt met de hand gemaakt en duurzaam geproduceerd op order in de eigen fabriek in Deventer.

Auping Support Scan

Auping ontwikkelde de meetmatras in samenwerking met Spring Scan, een start-up vanuit de TU Delft. De ‘Auping Support Scan’, meet op objectieve wijze welk type matras voor de gebruiker ergonomisch het beste past. Anders dan bij al bestaande systemen, wordt door middel van sensoren in de Auping Support Scan de indrukking van iedere pocketveer gemeten. Dat levert een gedetailleerd lichaamsprofiel op waarmee een betrouwbaar advies kan worden gegeven over de hardheid en de zonering in de matras.

Omnichannel strategie

De Auping Matras Studio in Leidschendam wordt geleid door Raymond Vink, een bevlogen ondernemer met inmiddels vijf Auping Plaza vestigingen. Vink heeft jarenlange ervaring in de slaapbranche en is een betrokken partner die samen met Auping deze volgende stap in de omnichannel strategie wil aangaan. Auping maakt het zo voor consumenten mogelijk om zelf te kiezen hoe zij hun aankopen doen. De consument zoekt online, maar laat zich ook graag adviseren in een fysieke winkel.

De Auping Matras Studio in Leidschendam is een pilot. De verwachting is dat in 2018 meerdere Auping Matras Studio’s worden geopend. Meer informatie: auping.nl/matrasstudio.

BewarenBewaren