Het praktisch inrichten van de tuin

Het praktisch inrichten van de tuin is zowel bij een kleine als grote tuin belangrijk. Een kleine tuin vraagt namelijk om slim en creatief gebruik van een kleine ruimte. Juist ook bij een grote tuin moet er genoeg te zien zijn. Hoe pak je dit slim aan en wat kan hierbij helpen? In dit blogartikel vertellen wij je er meer over. Daarmee richt je een tuin in zoals jij dat wilt en maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Kleine tuin ontwerpen en inrichten

Bij een kleine tuin wil je vooral het gevoel van ruimte krijgen. Dit creëer je onder meer door het aanleggen van een slingerpaadje van kleine steentjes. Het planten van lage hagen geeft je het idee dat je niet weet waar de tuin eindigt. Juist dat is bevorderlijk voor het gevoel van ruimte in de tuin. Probeer schaduw zoveel mogelijk te beperken. Bomen mag, maar ga wel voor exemplaren met weinig schaduw. De Japanse sierkers is hier een goed voorbeeld van.

Grote tuin vormgeven

Bij een grote tuin is volume belangrijk, maar het mag natuurlijk niet uit de hand lopen. Voor een optimaal gebruik van de ruimte, kies je bijvoorbeeld voor een vijver. Wil je weinig onderhoud aan je tuin? Kies dan voor een inrichting met veel bestrating en planten die slechts weinig onderhoud nodig hebben. Gras geeft een eindig gevoel en is ook hartstikke handig met kinderen. Je creëert een speelse tuin door je tuin in te delen in verschillende gedeeltes.

De juiste tuinmeubels en accessoires

Een tuin is natuurlijk niet af zonder de juiste tuinmeubelen en andere tuinaccessoires zoals verlichting, vuurtafels en parasols. Voor de complete inrichting van je tuin kan je terecht bij Tuinmeubelshop. Hier vind je alles dat je nodig hebt voor een mooi vormgegeven tuin. Stem de aankoop van je tuinmeubels en accessoires af op de grootte van je tuin en geniet met volle teugen van je eigen plekje aan of rondom huis.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren