Top 5 populairste banken

Ben je op zoek naar een nieuwe bank voor in je woonkamer, maar weet je nog niet zo goed wat voor bank je precies wil? Hieronder lees je meer over de 5 populairste banken.

1. Loungebanken

De populairste bank op dit moment is de loungebank. Een loungebank is een hoekbank met een chaise longue waar je languit met je benen op kan liggen. Loungebanken doen het goed in smalle woonkamers. Let er bij het kopen wel goed op wat in jouw woonkamer het handigste is: het loungedeel aan de linkerzijde of aan de rechterzijde. Loungebanken zijn uiteraard zowel in een stoffen als lederen uitvoering verkrijgbaar.

2. Hoekbanken

Een hoekbank is de perfecte bank om met het hele gezin op te relaxen. Vooral hoekbanken in U-vorm met een chaise longue zijn op dit moment erg geliefd. Een voordeel van een hoekbank is dat je de ruimte in je woonkamer goed benut en niet met een hoekje blijft zitten waarvan je eigenlijk ook niet zo goed weet wat je er mee moet beginnen. Hoekbanken zijn in alle mogelijke woonstijlen te koop. Kijk voor meer inspiratie op Hoekbanken.nl.

3. Lederen banken

Wat lederen banken zo populair maakt is de luxe die zij uitstralen. Tegelijkertijd zijn zij heel praktisch: als je per ongeluk eten of drinken morst, dan kan je een lederen bank eenvoudig schoonmaken met een vochtig doekje. Je houdt het leer mooi en soepel door de bank regelmatig met een onderhoudsproduct te behandelen.

4. Bankstellen

Met de komst van de hoekbank zijn bankstellen een tijdje minder populair geweest. Dat is nu weer aan het veranderen. Er zijn verschillende combinaties bankstellen mogelijk, zoals de combinatie 2-zits- en 3-zitsbank of een 2-zitsbank en 2 stoelen. Voor grotere woonkamers is de 3-2-1-combinatie, dat wil zeggen een 3-zitsbank, 2-zitsbank en een stoel, zeer geschikt.

5. Slaapbanken

Een slaapbank is een ideale oplossing als je vaak gasten hebt die blijven overnachten, maar geen ruimte in huis hebt voor een extra logeerkamer. Slaapbanken zijn eenvoudig uit te klappen, waardoor je een bed creëert voor één of twee personen. Sommige slaapbanken hebben een extra bergruimte voor beddengoed.