Uittip: gratis tulpen plukken op de Dam

De start van het nieuwe seizoen wordt op de Nationale Tulpendag, zaterdag 20 januari 2018, groots gevierd met een gratis tulpenplukfeest op de Dam in Amsterdam. Tot en met april is het vervolgens tijd voor tulpen. Zo’n 100 dagen lang is ’s werelds populairste voorjaarsbloem verkrijgbaar in vele kleuren en bijzondere vormen.

Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 jaarlijks op de derde zaterdag van januari gehouden. Met deze dag wordt de start van het nieuwe tulpenseizoen gevierd. Op 20 januari 2018 leggen Nederlandse kwekers op de Dam in Amsterdam een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 tulpen. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken voor een vrolijke lentesfeer in huis. Kom wel op tijd want op is op!

Kleurrijk

De tulp komt van oorsprong uit Turkije maar is al sinds de 16e eeuw is de bloem onlosmakelijk met Nederland verbonden. De tulp is een nationaal symbool geworden en jaarlijks vinden zo’n 2 miljard tulpen uit Nederland hun weg naar vazen over de hele wereld. In totaal zijn er meer dan 3.000 soorten die onderling verschillen qua kleur en vorm. Laat je bijvoorbeeld eens verrassen door dubbelbloemige tulpen of met puntvormige of gefranjerde bloemblaadjes. Ook het kleurenpalet is minstens zo afwisselend: van (bijna) zwart tot rood-geel gevlamd of zachtroze.

Tulpentips

– Snij de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas.
– Controleer of er genoeg water in de vaas blijft. Gebruik koud water en voeg wat bloemenvoeding toe. Zo bloeien de tulpen langer en uitbundiger.
– Zet tulpen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben.
– Het is zinloos om gaatjes in tulpenstelen te prikken voor een langer vaasleven
– Tulpen houden van een ‘koele’ omgeving. Zet daarom tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel.

Kijk voor meer info op www.mooiwatbloemendoen.nl en op www.nationaletulpendag.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren