5 populaire tegeltrends voor 2018

houtlooktegel

Is het tijd voor een make-over van één van de kamers in huis? Een mooie tegel kan altijd veel goeds doen. Dit zijn de vijf populairste tegeltrends voor 2018.

1. Houtlooktegels

Keramische tegels zijn ontzettend makkelijk in onderhoud, in ieder geval gemakkelijker dan hout. Dat neemt niet weg dat hout een hele mooie uitstraling heeft. Een trend die daarom flink in opkomst is, is die van houtlooktegels. Deze tegels bieden immers de uitstraling van hout, maar het gemak van keramiek. Bovendien lijken ze steeds meer op echt hout, de nieuwste tegels hebben zelfs nerven. Zie bijvoorbeeld de houtlooktegels van Totaaltegel.

2. Tegels met prints

Niet alleen houtlooktegels zijn populair, ook andere keramische tegels met een print doen het goed. Keramiek is al langere tijd een geliefde soort en de ontwikkeling hiervan staat bovendien niet stil. Het wordt steeds beter mogelijk om met keramiek allerlei goede imitaties te maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een print die de tegels op natuursteen doet lijken. Daarin is leisteen heel populair.

3. Grotere tegels

Een andere ontwikkeling die in 2018 zal doorzetten is die van de afwijkende afmeting. Vooral tegels die groter zijn dan gebruikelijk zijn populair. Dit geldt zowel voor binnen als voor buiten. Afmetingen als 80×80 en 100×100 kunnen het heel goed doen in veel ruimtes. Het is belangrijk dat je eerst de ruimte goed opmeet om aan de hand daarvan beste afmeting te kiezen.

4. Imitatiemarmer

2018 is het jaar waarin tegels van bepaalde materialen die de uitstraling hebben van een ander materiaal de boventoon voeren. Je zag dit al bij de houtlook- en de leisteenvarianten, maar ook imitatiemarmer is de komende tijd een gewilde tegelsoort. Alle soorten marmer zijn na te bootsen, waardoor heel gemakkelijk ruimtes een wat meer statige uitstraling gegeven kunnen worden. Dit geeft een fijn gevoel van luxe.

5. Keramiek met patronen

Als tegenwicht aan de grote tegels zijn ook de hele kleine tegeltjes in opkomst. Keramische tegeltjes waarmee gemakkelijk verschillende patronen te maken zijn zullen in 2018 en in de jaren daarna veel te zien zijn. Er komt wel wat durf bij kijken om voor deze tegeltjes te gaan. Een ruim assortiment aan verschillende tegels kan je vinden bij Totaaltegel.

BewarenBewaren