Slimme thermostaten

De slimme thermostaat is de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder aan het worden. Slimme thermostaten sturen je cv-ketel aan door een draadloze verbinding via een smartphone, op afstand dus. Zo kun je ongeacht waar je bent de temperatuur regelen. Hoe werkt dit precies? De slimme thermostaat is verbonden met een mobiele app. Zo’n handige app kun je eenvoudig downloaden via de App Store van Apple, of via de Play Store van Google. De app staat in verbinding met de thermostaat, die weer de cv-ketel aanstuurt. Met een slimme thermostaat kan je zo eenvoudig je energieverbruik controleren en beheren.

De voordelen de nieuwe generatie thermostaten

Een slimme thermostaat heeft tal van voordelen ten opzichte van traditionele thermostaten. Wat zijn deze voordelen precies? We hebben ze hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

  1. Met dit type thermostaat kun je op afstand, dus ook als je niet thuis bent, de temperatuur in je huis regelen. Je kunt de woonkamer dus al opwarmen vlak voordat je thuiskomt, waardoor je niet onnodig in de kou hoeft te zitten. En als je ’s ochtends wakker wordt, stap je beneden een al opgewarmde kamer binnen. Want dat heb je namelijk via de thermostaat van tevoren zo ingesteld. Ideaal toch?
  2. Tegenwoordig zijn de op afstand bedienbare thermostaten zo geavanceerd, dat je zelfs per ruimte de temperatuur kunt instellen. Ruimtes die niet gebruikt worden hoef je dan niet te verwarmen. Deze precieze manier van verwarmen gaat veel geld schelen op je energierekening.
  3. Wie het energieverbruik kan beperken, bespaart niet alleen veel geld maar doet ook iets goeds voor het milieu. Naast geldbesparing is een slimme thermostaat dus uiteindelijk, ook goed voor het klimaat.
  4. Het is met een moderne thermostaat heel eenvoudig om de temperatuur niet alleen per ruimte, maar ook voor de hele week in te stellen. Je kunt de thermostaat zo programmeren, dat de verwarming op de door jouw gewenste momenten – bijvoorbeeld op woensdag omdat je dan van huis bent, of op zaterdag als je de hele dag thuis bent – omlaag of hoger gezet wordt.
  5. Er zijn genoeg thermostaten waarmee je het actuele energieverbruik in je woning kunt volgen en dat, indien gewenst, op afstand kunt aanpassen. Je weet zo dus exact wat je qua energie verbruikt en kunt daar direct op inspelen door de cv-ketel op afstand anders in te stellen.
Kosten van nuttige thermostaten

Veel mensen denken dat het genoemde type energiezuinige thermostaten duur in de aanschaf zijn. Wat kosten slimme thermostaten precies? Over het algemeen vallen de kosten gelukkig erg mee. Kies je ervoor om een slimme thermostaat bij je energieleverancier te kopen, dan heb je doorgaans wel maandelijkse abonnementskosten. Beter is om gelijktijdig bij aanschaf van een nieuwe cv-ketel een slimme thermostaat aan te schaffen. Als de ketel en slimme thermostaat van hetzelfde merk zijn, weet je zeker dat de draadloze communicatie goed verloopt en heb je goede controle op je energieverbruik. Bij de installatie van de ketel, kan een installateur je dan meteen helpen bij het op elkaar afstemmen en installeren van de apparaten.

Meer weten over het kopen van een slimme thermostaat bij een cv-ketel? Kijk dan in de webshop van installateur Feenstra.

Dit artikel betreft een samenwerking met een partner.

BewarenBewaren

BewarenBewaren