Een goede tuinstoel?

goede tuinstoel

Nu we stilaan weer kunnen dromen van de eerste zonnestralen van de lente, beginnen we ook te dromen weer in de tuin te kunnen zitten. Om dat op een leuke en gezellige manier te doen zijn goede zitplaatsen natuurlijk onmisbaar. Er zijn loungesets, tuinbankjes en tuinstoelen. Het is die laatste waar wij de focus op leggen. Op zoek naar een goede tuinstoel? Weet dan dat er ontzettend veel variatie op de markt te vinden is. Die variatie maakt een goede kennis en voorzichtig optreden broodnodig!

Kunststof tuinstoelen

De voordeligste tuinstoelen zijn tuinstoelen uit kunststof. Bovendien kan je er meteen ook vrij zeker van zijn deze tuinstoelen behoorlijk duurzaam zijn. Ze zijn bestand tegen elk type weer en kunnen tegen een stootje. Vriest het buiten? Geen probleem: ze mogen blijven staan. Om verwering en verkleuring tegen te gaan valt het wel aan te raden om ze af te dekken met een speciale hoes doorheen de winter.

Aluminium tuinstoelen

De laatste jaren komen aluminium tuinstoelen meer en meer op. De grote voordelen ervan? Het is een ontzettend licht materiaal wat het verplaatsen praktisch maakt. Aluminium roest bovendien niet, is tegen diverse weersomstandigheden bestand en is meer dan stevig genoeg. Ook bij aluminium tuinstoelen dek je ze echter beter af na de zomer. Om toch een nadeel te benoemen: aluminium voelt zonder kussen koud aan op de huid en in volle zon kunnen ze ontzettend warm worden.

Houten tuinstoelen

Een tuinstoel uit hout is een aloude favoriet voor veel mensen. Deze geven een natuurlijke uitstraling en zijn behoorlijk duurzaam. Het jammere aan houten tuinstoelen is echter dat ze behoorlijk wat onderhoud vereisen. Minstens twee keer per jaar dien je ze schoon te maken en te behadelen met speciale producten. Bovendien is niet elk type hout bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn verkleuringen schering en inslag. Informeer je dus goed voor je dit type koopt!

Wicker tuinstoelen

Wicker tuinstoelen zijn bestand tegen elk type weer, lichtgewicht en hebben een leuke uitstraling. Het grote gevaar hier is dat er heel wat kwaliteitsverschil tussen de stoelen zit en ze niet altijd even duurzaam zijn. Kies dan ook voor een betrouwbare winkel als je deze koopt!

BewarenBewaren

BewarenBewaren