Uittip: Design Icons Amsterdam in april

Je kan er natuurlijk voor kiezen om met Pasen, samen met de rest van Nederland, richting de meubelboulevard te gaan. Wie een meer originele smaak heeft en oog voor design, wacht één weekend. Het weekend na Pasen, 7 + 8 April, vindt namelijk de zesde editie plaats van Design Icons Amsterdam.

Groot aanbod vintage design onder een dak

In de Kromhouthal in Amsterdam Noord verzamelen zich dan zestig professionals uit binnen- en buitenland gespecialiseerd in vintage meubeldesign uit de na-oorlogse periode, beter bekend als `mid-century`. Het is een unicum om zo’n groot aanbod vintage design onder een dak te hebben. In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, biedt het Design Icons weekend de mogelijkheid tot rondstruinen, proefzitten, in kastjes gluren en het persoonlijke praatje met de eigenaar die graag meer over zijn stukken vertelt.

Van Eames tot jaren `50 Pastoe kasten

Een divers aanbod wordt verwacht; Eames naast Mies van der Rohe, jaren `50 Pastoe kasten naast Scandinavische klassiekers. Iconen zijn te vinden naast meer gangbaar meubeldesign.

Voor wie hebberig wordt… Design Icons is gelukkig geen toonzaal. Alle stukken zijn te koop en meteen mee naar huis te nemen.

De ligging van De Kromhouthal aan de Noordelijke IJ oever geeft een prachtig uitzicht op de voorbijvarende schepen en het stadscentrum. De IJ-tunnel en de A10 zijn binnen enkele minuten te bereiken. Gratis parkeren in de directe omgeving. Leuker nog: neem vanaf het centraal station het gratis pontje en maak in een kwartier de leuke wandeling langs de IJ oever naar De Kromhouthal!

Voor liefhebbers en professionals is er een preview tijdens de standopbouw op de zaterdag vanaf 12:00 uur. Preview tickets zijn bij binnenkomst verkrijgbaar voor €25.

De Kromhouthal (terrein `De Overkant`, naast Jumbo Foodmarkt)

Zaterdag 7 april
14:00 – 18:00 uur
Entree €10

Zondag 8 april
10:00 – 18:00 uur
Entree €5

Entreekaarten verkrijgbaar bij de kassa

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren