Muurdecoratie ophangen met een boormachine: 3 tips

Heb je nieuwe muurdecoratie aangeschaft en wil je deze graag ophangen? Dan kun je een boormachine gebruiken om gaatjes te boren. In dit artikel geven we drie praktische tips om de gaatjes netjes te boren, zodat je jouw muurdecoratie netjes op kunt hangen.

Pas op voor de leidingen

Achter iedere muur kan een leiding zitten. Boor je in een leiding, dan kun je de leiding flink beschadigen. Uiteraard wil je dit voorkomen. Achterhaal daarom altijd eerst waar de leidingen in jouw woning precies lopen. Ga je gaatjes boren voor jouw muurdecoratie, dan vermijd je alle plekken waar leidingen lopen of waar mogelijk leidingen kunnen zitten. Ook als je twijfelt of er wel of geen leiding loopt achter een bepaalde muur, kun je hier beter niet boren.

Boor niet te hard

Bij de gemiddelde boor hoef je helemaal geen kracht te zetten om een klein gaatje te kunnen boren. Boor je te hard, dan kun je de muur flink beschadigen. Werk daarom altijd met beleid als je gaat boren. Pas als je merkt dat je meer kracht moet zetten, probeer je voorzichtig wat harder te boren. Je zal zien dat boor nu vanzelf in de muur gaat. Vaak is het echter helemaal niet nodig om meer kracht te zetten en heb je in een mum van tijd gaatjes geboord in de muur.

Neem een machine met accu

Er zijn vele verschillende boormachines. Denk hierbij aan machines met stroomaansluiting, maar ook aan machines met een accu. Wij raden je aan om een machine met accu te gebruiken. Op deze manier ben je niet afhankelijk van stopcontacten in de buurt en heb je bovendien geen last van die vervelende draad bij het boren. Zorg er wel voor dat de batterij van de machine goed opgeladen is, voor je start met boren. Het is vervelend als je middenin jouw project moet stoppen met werken, omdat de batterij van je boormachine op is.