Wat is de beste salontafel?

We zijn meer thuis dan vroeger en zien dat de functies van de verschillende ruimtes in ons huis veranderen. Zo eten minder mensen iedere avond met zijn allen aan de eettafel. Wat je steeds vaker ziet, is dat iedereen in het gezin zijn eigen momenten pakt. De één neemt een snelle snack, de ander werkt nog wat laatste werkmails af op de laptop en een derde checkt zijn telefoon. De salontafel vormt daardoor een centrale en bepalende rol in de woonkamer.

Trendy

Wil je een nieuwe salontafel kopen, dan kun je met de woontrends voor het komende jaar echt alle kanten op. De industriële look is zeker nog niet voorbij. We zien strakke modellen voorbij komen van glas en staal. Kokenenwonen.nl heeft vaak goede voorbeelden hiervan. Dit soort tafels passen goed in een basaal ingerichte omgeving. Opvallend is dat de meeste modellen vrij fors zijn van formaat. We hebben meer plek nodig voor onze bezigheden in de woonkamer. De salontafel is de plek voor je apparatuur, voor serviesgoed en voor boeken of tijdschriften die je op een later moment nog eens in wilt kijken.

Glas of hout?

Een glazen tafelblad heeft veel voordelen: je maakt het gemakkelijk schoon, het kan tegen een stootje en je hebt een goed overzicht op het onderste blad. Ook hout is helemaal terug dit jaar. Een mooie houten salontafel kopen is dan ook geen uitdaging: keus genoeg. Ook hier vallen de de ruimere formaten op. Ook terug van weggeweest is de combinatie van meerdere formaten tafels bij elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld een tweede salontafel kopen, in hetzelfde of juist een kleiner formaat.

Dynamisch

Met twee of meer tafels creëer je een dynamische inrichting. Als basisopstelling centreer je de tafels tot een ruime plek voor gezamenlijke activiteiten. Maar net zo gemakkelijk schuif je de tafels uit elkaar, zodat ieder met voldoende ruimte zijn eigen ding kan doen. De poten van de tafels voorzie je van vilt, zodat je ze probleemloos kunt verschuiven. TIP: houd je tafel zeker niet te leeg, maar maak ruimte voor een paar eyecatchers. Dit geeft sfeer en persoonlijkheid en maakt het helemaal jouw eigen inrichting.