Gezond binnenmilieu woon je beter van

binnenmilieu

Het binnenmilieu is een van de belangrijkste aspecten bij het creëren van een leef- of werkruimte. Of het nu gaat om een huis, school of kantoorgebouw, een degelijk binnenmilieu is van groot belang om gezonder, doeltreffender én duurzamer te wonen en te werken.

Natuurlijk wordt het binnenmilieu grotendeels door het buitenmilieu beïnvloed, en wat meer informatie daarover is dan ook van belang als je het beste uit je werk- of leefruimte wil halen!

Microbiologische vervuiling van de binnenruimte

Een van de grootste bedreigingen voor de kwaliteit en gezondheid van het binnenmilieu is zogenaamde microbiologische vervuiling, of vervuiling ten gevolge van gevaarlijke stoffen. Het grote risico van deze stoffen is dat ze gezondheidsproblemen veroorzaken, juist doordat ze zo gemakkelijk worden ingeademd.

Luchtvochtigheid, het CO2 gehalte en de temperatuur van de ruimte hebben allemaal een invloed op het binnenmilieu en kunnen allemaal bepaalde gezondheidsproblemen veroorzaken. Maar ook het comfort dat men in de ruimte ervaart kan negatief worden beïnvloed door bijvoorbeeld een te hoge temperatuur, waarbij bepaalde pathogene stoffen gaan broeien, zoals fijnstof. Het is dan ook belangrijk de juiste maatregelen te nemen om dat binnenmilieu zo gezond mogelijk te houden!

Het ontstaan van een ongezond binnenmilieu

De oorzaken van een slecht binnenmilieu kunnen divers zijn; van een ondermaatse constructie van de woning tot slechte verlichting en de omgeving waarin het gebouw zich bevindt. Ook slechte ventilatie of een slechte hygiëne beïnvloeden het binnenmilieu negatief. Luchtkanalen die niet goed onderhouden zijn of het toepassen van bepaalde bedrijfsprocessen waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen, allemaal zijn het mogelijke oorzaken van een slecht binnenklimaat.

Het belang van professioneel onderzoek

Het is duidelijk dat een slecht binnenklimaat nefast is voor zowel de productiviteit als de leefbaarheid van een woning of ruimte. Een professioneel onderzoek laten doorvoeren door binnenmilieu van Strooming is dan ook een must als men beide wil verbeteren!

Het binnenmilieu omvat meer dan gewoon de luchtkwaliteit en het comfort; ook andere factoren zoals trillingen, licht en geluid hebben hun invloed. Bij een deskundig onderzoek wordt daar rekening mee gehouden, zodat een gepaste oplossingen gevonden kan worden om de ruimte comfortabeler, gezonder én leefbaarder te maken!

Please like & share: