Ontwerp zelf je eigen trendy kledingkast

De kledingkast is vandaag de dag meer dan alleen maar een kast waar je jouw kleding in ophangt. De kledingkast is een bepalende factor geworden in de slaapkamer als het aankomt op interieur en stijl. Tegenwoordig is de kast niet meer een simpel stel planken bij elkaar, de kledingkast is hip en trendy. Het is dan gelukkig ook mogelijk om een kledingkast helemaal zelf samen te stellen. Denk aan het volgende als je een trendy kledingkast ontwerpt:

De kleur

Momenteel is de kleur van de kast een ontzettend belangrijke eigenschap. In 2018 nemen we afscheid van de gewone zwarte kleur en stappen we over op de nieuwe trend. De populaire kleuren van dit jaar zijn blauw en groen. Voornamelijk indigo blauw en donkergroen zijn populaire keuzes voor een nieuwe kledingkast. Andere populaire kleuren zijn:

 • Geel
 • Wijnrood/paars
 • Pasteltinten
 • Natuurtinten

Het is natuurlijk ook mogelijk om kleuren te combineren die goed bij elkaar passen. Hoe doe je dit? Door te kiezen voor een kastindeling met meerdere vlakken.

De indeling

De indeling van een kledingkast kan je tegenwoordig helemaal zelf bepalen. Dit is fijn, want je hebt zelf alle invloed om een trendy kledingkast samen te stellen. De indeling van de kast begint bij de deuren. Wil je wat anders dan een normale deur met een kleurtje? Kies dan bijvoorbeeld eens voor een schuifdeur. Andere populaire deuren zijn:

 • Meervlaksdeuren
 • Spiegeldeuren
 • Hoogglans deuren
 • Louvre deuren

Het is ook mogelijk om bij meerdere deuren elke deur te vullen met een andere kleur zodat je deze op een mooie manier kunt combineren.

Naast de deuren is natuurlijk ook de binnenkant belangrijk bij de kastindeling. Je kunt een kast helemaal zelf indelen. Denk goed na wat je allemaal nodig hebt. Vele gekozen kastonderdelen zijn:

 • Legplankjes
 • Schoenenrekken
 • Lades
 • Manden
 • Riemhangers
 • Hangruimte

Daarnaast kun je nog kiezen voor praktische dingen zoals kastverlichting of een extra spiegel aan de binnenkant van de kast.

Start met ontwerpen…

Genoeg mogelijkheden dus om jouw eigen trendy kledingkast te ontwerpen. Kijk ook eens hier voor meer Kledingkast inspiratie. Begin snel en maak je slaapkamer af met een mooie kledingkast, stel het zelf samen met behulp van de handige configurator van Kastengigant!

Dit artikel betreft een samenwerking met een partner.