Vloerkleden binnen een modern interieur

Een modern interieur kan soms een wat koude sfeer geven. De meeste mensen vergeten simpelweg dat je warmte kan creëren met de aankleding. Een hele simpele manier om jouw woonruimte net dat beetje extra te geven is met vloerkleden en dan bedoel ik niet de vloerkleden uit grootmoeders tijd, maar moderne vloerkleden die jouw inrichting tot een modern geheel brengen.

Harde vloeren

De laatste jaren zijn harde vloeren de norm geworden en zijn de vloerkleden een beetje op

de achtergrond geraakt. Een zachte ondergrond voor jouw voeten vermindert echter stress en voelt in het algemeen prettig aan. Kinderen geven ook vaak de voorkeur om op een vloerkleed te spelen in tegenstelling tot een koude, harde vloer. Naast dat het jouw inrichting aankleed heeft een modern vloerkleed dus ook een praktische functie.

Moderne vloerkleden

Moderne vloerkleden zijn er in felle kleuren, leuke prints, abstracte ontwerpen en verschillende maten. Je merkt direct het verschil in ambiance met een warm vloerkleed aan je voeten. Jouw moderne interieur voelt uitnodigend aan en zal jouw gasten doen verrassen met deze simpele toevoeging.

Vorm

Rechthoek, vierkant of rond? Het standaard gekozen vloerkleed is vaak rechthoekig, maar waarom niet eens een keer een rond vloerkleed om de strakke lijnen te onderbreken die veelal aanwezig zijn in de moderne stijl? Een fel gekleurd rond vloerkleed maakt een statement en zet daarmee de puntjes op de i.

Materiaal

Van oudsher werden vloerkleden van wol gemaakt, maar tegenwoordig heb je katoenen, synthetische en zelfs jute vloerkleden. Al deze materialen hebben zo hun eigen look en feel.

De structuur van jute heeft iets robuust, terwijl katoen een verkoelende eigenschap heeft en synthetisch voornamelijk heel goed kleur vasthoudt. Zo zie je maar dat voor een modern interieur een scala aan keus aanwezig, ook bij Tapeso.nl.