Steigerhout in huis en tuin

Steigerhout is een materiaal wat erg populair is in vele interieurs. Steigerplanken kan je op allerlei manieren verwerken waardoor je erg creatief aan de slag kunt. Wat zijn de mogelijkheden?

Aan de muren

Je kunt steigerhout toepassen op de muren. Je kunt daarbij denken aan simpele, maar sterke boekenplanken met elk hun eigen unieke vorm. Maar ook kan je de planken tegen de muur zetten en het gebruiken als decoratiestuk waar je bijvoorbeeld foto’s of andere creatieve spullen aan hangt. Het is aan jezelf of je het steigerhout in zijn originele staat, dus onbewerkt houdt, of toch schuurt. Het nadeel van onbewerkt is dat je kans op splinters hebt. Wanneer je het materiaal vooral op de muren gebruikt, hoeft dat echter geen probleem te worden.

Meubels

Ook op het gebied van meubels heb je veel mogelijkheden. Je kunt je eigen unieke meubels maken van de steigerplanken, denk aan een salontafel, een bijzettafel of zelfs een eettafel waar je lekker kunt vertoeven. Of wat dacht je van een oerdegelijk bed om in te slapen? Wellicht een mooie hoogslaper voor je kinderen? Je kunt met dit materiaal vele richtingen opgaan, de enige belemmering is je eigen creativiteit.

Buiten

Ook buiten kan je lekker verder gaan met je unieke steigerhout ontwerpen. Je kunt voor buiten erg degelijke tuinmeubels maken. Let daarbij op dat het houtwerk wel de nodige bescherming heeft tegen het weer. Je kunt een mooie laklaag geven als afwerking. Vooral de white/greywash is een populaire afwerking bij de houten meubels, het geeft een mooie vintage/landelijke sfeer.

Laat je inspireren

Heb je niet erg veel inspiratie? Ga dan eens naar meubelzaken die veel met steigerhout werken. Of kijk eens op diverse interieur websites met diverse voorbeelden van hoe je inrichting er uit kan zien met steigerhout. Het zal voor extra gezelligheid en sfeer zorgen.