De leukste gordijntrends van 2018

Gordijnen brengen sfeer aan iedere ruimte en zijn eigenlijk onmisbaar in ieder modern interieur. Wil je graag een verandering in jouw woning aanbrengen dan kan de keuze voor nieuwe raambekleding al een wereld van verschil maken. Gordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, dessins en materialen; maar wat zijn nu eigenlijk de trends van dit jaar? Onderstaand een overzicht van de meest opvallende gordijntrends van 2018.

Geometrische patronen

Het geometrische patroon is een van de meest toonaangevende woontrends op dit moment en zo ook op het gebied van gordijnen. Bij een zoektocht naar nieuwe gordijnen kom je nu in alle winkels dan ook veel gordijnstoffen met patronen van vierkanten, cirkels of driehoeken tegen. De patronen zijn veelal verkrijgbaar in talloze kleurencombinaties en zo is er voor ieder interieur wel een passende stof te vinden. Strakke lijnen met een zachte en speelse look, prachtig te combineren met aardse materialen en kleuren.

Strakke gordijnen

Gordijnen zijn de echte sfeermakers in huis en een paar mooie, strakke gordijnen dragen al snel bij aan een warme en prettige ambiance. Strakke gordijnen zijn tijdloos en kunnen, afhankelijk van de trends op dat moment, eenvoudig worden vervangen in een andere kleur of een ander materiaal. Bij de urban jungle trend van nu zijn gordijnen in een mooie zachte pasteltint een spannende match, maar ook fellere tinten of juist meer aardse tinten passen goed bij de woontrends van nu.

gordijntrends

Wave systeem

Het Wave systeem is iets dat de laatste tijd steeds meer voorkomt binnen het interieur. Het gaat hier meer om de plooi van het gordijn dan het gordijn zelf. Door middel van de Wave-plooi en bijbehorend ophangsysteem valt de gordijnstof heel mooi golvend in een ruime plooi naar beneden. Of de gordijnen nu dicht zijn of geopend, de plooivorm blijft zichtbaar. Niet alleen mooi voor gordijnen, maar ook prachtig voor in-betweens.

Mix it up

Een duidelijke trend van nu op het gebied van gordijnen is het mixen van meerdere stijlen. Gooi dus alle regels overboord en combineer er op los! Juist de combinatie van verschillende kleuren en materialen zorgt voor authenticiteit en voorkomt dat jouw interieur saai wordt. Je creëert op deze manier al snel een warme en gezellige sfeer, die ook nog eens uniek is. Wat dacht je van een gordijn in een felle kleur en van een dikkere stof met daaroverheen een licht, doorzichtig gordijn in een mooie pastel tint? Alles kan en alles mag dit jaar.

Dit artikel betreft een samenwerking met een partner.