Het inrichten van uw tuin doet u zo!

Maak van je tuin een plaats waar je niet alleen gezellig kunt zonnen en luieren, maar ook picknicken. Hoe richt je je tuin zo in dat hij optimaal benut wordt en voor vele doeleinden geschikt is? Dat doe je zo!

Tuin inrichten, kleine tuin

Of je nu een kleine tuin hebt of een grote, van elke tuin kun je iets heel erg moois maken. De inrichting is daarbij doorslaggevend. Belangrijke tips voor de inrichting van een kleine tuin zijn bijvoorbeeld: benut de ruimte zonder de tuin te vol te zetten. Kies je bijvoorbeeld voor een van de moderne picknickbanken, dan heb je zowel een eettafel als een picknickplek gecreëerd. Zo’n stek is ook heel geschikt voor de barbecue. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje voor picknickbanken bij Hartman tuinmeubelen. Houd een kleine tuin ruimtelijk, waar mogelijk. Gebruik niet teveel verschillende kleuren en materiaalsoorten.

Tuin inrichten, grote tuin

Een grote tuin is alleen met zorg op de goede manier te vullen. Hoogteverschillen kunnen een erg grote tuin meer rust geven en het knusser maken. Bijvoorbeeld een verhoogd terras met een sfeervolle picknickbank erop. Hagen en bomen geven een tuin niet alleen structuur, maar ook schaduwen en meer diepte. Wissel bestrating af met groen, en als uw kinderen heeft die u ook wilt laten genieten van de tuin overweeg dan een speelplaats met moderne speeltoestellen.

Creëer meerdere zitplaatsen

Als een tuin genoeg ruimte biedt, creëer dan meerdere zitplaatsen in de tuin. Onder een boom kun je heerlijk de schaduw opzoeken terwijl je zo nu en dan ook in de zon kan zitten. Bij een kleine tuin is het beste schaduw te creëren met behulp van een luifel of geschikte parasol.

Welke planten kies je voor je tuin?

De keus voor planten is persoonlijk. Hou je van bloeiende meerjarige planten met grote bloemen, dan kies je misschien voor hortensia of rododendron. De rododendron is giftig voor vlinders en bijen, dus als je een natuurliefhebber bent kies je misschien eerder voor vlinderstruiken. Deze geuren niet alleen heerlijk maar trekken ook heel wat vlinders aan. Potten en bakken zijn er in vele soorten en maten. Voor de kleine tuin is het zinvol om de potten in een kleur te houden, bijvoorbeeld terracotta. Voor de grote tuin kun je rondom de zitplaatsen ook verschillende kleuren potten gebruiken.