De vele mogelijkheden met ledlampen

Ledverlichting kent een enorme groei aan populariteit sinds de laatste jaren. En dat is niet zo gek, LED lampen besparen enorm op de kosten en je kunt ze op vele manieren toepassen in je interieur. Hier vind je enkele voorbeelden hoe LED verlichting in jouw interieur gebruikt kan worden.

Veilig

Naast besparen op de kosten zijn LED lampen ook veiliger in gebruik dan de oude halogeenverlichting: door een veel lagere warmte afgifte is de kans op brandgevaar (bijvoorbeeld door gebruik in kerstbomen) veel lager geworden. Hierdoor hoef je minder voorzichtig te zijn met het plaatsen ervan. En ook kleine kinderen en dieren zullen geen verbrandingen oplopen als ze deze lampen vastpakken.

LED strips

LED strips vind je in bijna elke klus- en woonzaak. Ook de goedkopere winkels verkopen deze artikelen. Je hebt LED strips met witte verlichting, maar ook met lampen die kleuren uitstralen. Deze verlichting kan je met gemak bedienen met een afstandsbediening. Zo kan jij creatief je interieur een leuke look geven. Je plaatst de LED strips gewoon achter een meubelstuk, muur of waar dan ook en jij geeft met een druk op de knop een nieuwe sfeer met een kleur, lichtintensiteit en eventuele overgangen. Omdat deze strips weinig stroom verbruiken, kan je vaak de stroom laten voorzien via een USB uitgang, bijvoorbeeld van de televisie of computer.

Smart Domotica

Met smart domotica beheer je alles in je huis vanuit een centraal punt. LED verlichting speelt hier ook een belangrijke rol, je kunt met slimme LED verlichting jouw interieur een kleur geven door enkel in een app deze aan te geven. Ook kan je dit makkelijk op afstand te doen. Dankzij geofencing weet het systeem wanneer je op een bepaalde afstand bent en de verlichting automatisch aangaat.

Zonne energie

Met LED verlichting is het makkelijker om zonne-energie te gebruiken via zonnepanelen. Zo kan je dit soort lampen in de tuin plaatsen zonder dat je kabels moet leggen. Laat je inspireren voor alle mogelijkheden met ledlampen van budgetlight.nl.